Activsync znowu mnie zaskoczył

• 8 Odpowiedzi
  • 760 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
Activsync znowu mnie zaskoczył
« dnia: Listopad 09, 2007, 08:33:44 »
Palmtopa używam ok. 6 lat. Podstawowe i średnio zaawansowane funkcje mam dobrze opanowane. Nie straszne mi zmiany w rejestrze, myślę że byłbym nawet w stanie przygotować jakiś ROM do mojego PDA. Ale do czego zmierzam. Pomimo tych umiejętności, jedna rzecz ciągle mnie zaskakuje. Jest nią sposób synchronizacji PDA-PC przez ActivSync oraz przez Windows Mobile Device Center. Jak je ustawić. Czy macie włączoną opcję synchronizacji: Zastąp dane na urządzeniu, czy raczej: Zastąp dane na desktop. Ostatnio robiłem hardreset. Myślałem że wiem jak ustawić WMDC ponieważ już miałem z nim kłopoty po wcześniejszych Hardresetach. Niestety po synchronizacji dane zniknęły. 

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Activsync znowu mnie zaskoczył
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2007, 08:59:12 »
Obojetne jak masz ustawione w AS/WMDC nieraz to sie zdaza, dlatego na osobiscie na wszelki wypadek mam druga kopie wszystkich kontaktow w Outlooku (stworzony drugi folder gdzie siedzi kopia) tak ma wszelki wypadek :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2007, 09:04:42 »
Ale problem nie dotyczy tylko kontaktów. Chodzi również o wpisy w kalendarzu, czasem znikają kategorie itp

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2007, 09:05:59 »
Ale problem nie dotyczy tylko kontaktów. Chodzi również o wpisy w kalendarzu, czasem znikają kategorie itp

Na kalendarz nie zwracalem szczerze mowiac uwagi bo nie mam za wiele tam akurat.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2007, 11:59:48 »
Fajnie wiedzieć, że M$ tego nie rozwiązał do dziś. Wszystkie inne znane mim procesy synchronizacji mają także trzecią opcję: Połącz/Merge.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2007, 12:05:34 »
A ja jeszcze synchronizuję wpisy z kalendarza z Nokii do MS Outlook a potem do PDA i z powrotem i mam czasami po 3 takie same wpisy na dzień + powiedzmy 5 terminów na dzień to przypominacz włącza się ponad 15 razy   :) MS jest do bani ale jest jakaś sensowna alternatywa??

Dlatego chcę zmienić PDA na palmtopa.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2007, 12:12:49 »
Czyli zamieniać palmtopa na palmtopa? :E

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2007, 12:38:06 »
Czyli zamieniać palmtopa na palmtopa? :E
:oops: znaczy się na palmtopa z GSM lub smartphone`a  :) Dalej mam problemy z rozróżnianiem, tyle tego teraz, że mętlik się robi i granica się zaciera ale masz rację.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2007, 12:58:06 »

Mam zawsze ustawioną obsługę konfliktów na wymuszanie danych przez PC i nigdy nie miałem problemów ze znikaniem, czy dublowaniem danych.
Używam w firmie poczty, kalendarza, zadań i kontaktów na platformie Exchange (na zasadzie direct push) jako podstawowego narzędzia wymiany iformacji między pracownikami. Samych wpisów w kalendarzu na tydzień w mamy kilkadziesiąt, ciągle modyfikowanych, akceptowanych lub odrzucanych.

Działa to bardzo stabilnie i od co najmniej dwóch lat (jak wszedł direct push do WM5.0) wreszcie mogę powiedzieć o pełnym wykorzystaniu mobilności w tym zakresie na moim PDA.