ActiveSync przez BT

• 4 Odpowiedzi
  • 402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ActiveSync przez BT
« dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:05:01 »
Mam taką prośbę, czy ktoś mógłby napisać krótką instrukcję krok po kroku jak połączyć PDA (WM5) z wykoprzystaniem BT poprzez ActiveSynca z PC ??? XP z SP2. Zaraz do głowy dostanę ... Nie wiedzieć czemu kiedyś takie połączenie funkcjonowało bez problemu, a dziś za diabła nie mogę sprzęta zmusić aby zagdakał jeden z drugim.

Prośba nie odsyłajcie mnie do działu dla początkujących bo i nawet tam byłem - ... ale widać, że tam to od paru lat nikt nie zaglądał bo info. stanęło na wm2003 ....  :|

Proszę o info z uwzględnieniem COM portów, Incoming Outgoing ports etc.

To nie może być za duża filozofia, a ja zaraz doktorat z tego napiszę  :mad:

pozdr.
raven5826

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: ActiveSync przez BT
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:24:00 »
1. Sparować PDA i PC po BT
2. W AS (na PC) zezwolić na połaczenia BT
U mnie tak to działa.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:57:33 »
Gdzie AS jest opcja na to aby zezwalać połączenia przez BT ??? W AS na PDA tak, na PC nigdzie tego nie widziałem.
Nie wiedziec dlaczego PDA twierdzi, że szuka PC do sparowania - kiedy to w urządzeniach dodanych jest już PC

pozdr.
raven5826

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:08:20 »
Musisz znać nr portu com na którym masz BT na PC i zezwolić na korzystanie przez AS z tego portu.
Plik-Ustawienia połączenia-zezwalaj na połączenia z...- i z listy wybrać com(jaki masz z BT)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2007, 22:10:10 wysłana przez AMi »

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:52:17 »
Ja robiłem tak: sparowałem urządzenia (zaznaczyłem opcję żeby więcej nie pytał o PIN), zmieniłem w BT w komputerze opcję w Bluetooth serial port z "uruchamiane ręcznie" na "uruchamiane automatycznie". Potem w Panelu sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń -> Porty Com i LPT sprawdziłem że port Bluetooth jest na Com3. Następnie a ActiveSync (ver 4.1 na żadnej nowszej mi nie działało?) Wybrałem Plik -> Ustawienia połączenia -> Zezwalaj na połączenia z Com3. Następnie w PDA utworzyłem nowe połączenie Active Sync przez Bluetooth. Potem wyskoczyło mi kilka razy okienko Firewalla (używam Comodo) pozwoliłem na wszystkie połączenia z aplikacjo rapimgr.exe, wcescomm.exe i WCESMgr.exe i działa jak dojdę na jakich portach to chodzi portach to napisze.