Sprawa wyglada tak:
Bez wyraznego powodu activesync przestal mi "widziec" przez usb palmtopa, ale tylko on bo np. karta pamieci byla widziana przez pc jako dysk usb (dzieki cardexport).
Probowalem chyba wszystkich sposobow na przywrocenie polacznia, ale nic nie skutkowalo. Wiec zrobilem kopie zapasowe i po hardresecie oczywiscie activesync polaczyl sie odrazu. Po przywroceniu kopii zapasowej z karty pamieci, wraz ze spolszczeniem activesync znowu odmowil posluszenstwa. Usuwajac kolejno wszystkie programy doszedlem do tego ze to spolszczenie mi bruzdzi. Nie wiadomo jednak dlaczego nagle sie to stalo, to tej pory nigdy nie mialem problemow. Zrezygnowalem wiec z felernego spolszczenia, jednak w tym momencie okazalo sie ze nie moge przywrocic kopii zapasowej z karty, poniewaz program "backup-restore" wywala blad "Invalid Restore File ". Kopie moge przywrocic jedynie po zainstalowaniu spolszczenia, ale owo spolszczenie z kolei powoduje brak polaczenia z activesync. Nie mam juz pojecia co z tym zrobic, moze jakies sugestje?