Acrobat Reader?

• 12 Odpowiedzi
  • 1290 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Acrobat Reader?
« dnia: Październik 12, 2003, 14:24:37 »
czy na pocketpc istnieje jakiś program, bądź jakakolwiek możliwość otwierania i przeglądania plików .pdf? jeżeli tak proszę o nazwę i możliwość pozyskania takiego programu, ew. jakiś inny sposób
z góry serdecznie dziękuję za pomoc

*

Offline mago

• 325
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2003, 14:28:00 »
Adobe Acrobat Reader dla Pocket PC. Do sciagniecia za darmo ze strony Adobe.

misiek_id napisał:

czy na pocketpc istnieje jakiś program, bądź jakakolwiek możliwość otwierania i przeglądania plików .pdf? jeżeli tak proszę o nazwę i możliwość pozyskania takiego programu, ew. jakiś inny sposób
z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Acrobat Reader?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2003, 17:30:41 »
Niestety PAAR ma kilka błędów, co mogę śmiało stwierdzićjedynie po trzech dniach użytkowania

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2003, 18:54:04 »
AcrobatReader z Adobe strasznie mulił mojego Loox-a więc go wywaliłem po 3 dnia. Już go nie zainstaluje! ;)

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2003, 15:50:32 »
Mam pytanie do Teqa w jaki sposób skonwertować pliki pdf aby mozna je było czytać w RepliGo?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2003, 19:53:21 »
Dommir:: do tworzenia plików rgo potrzebna jest właśnie pełna, komercyjna i płatna wersja RepliGo :( Tym niemniej, ja również korzystam z tego programu i mogę go bez obaw polecić. Jeśli chcesz wygodnie czytać/przeglądać na palmtopie swoje dokumenty zachowując również ich oryginalny układ, a jednocześnie nie tracić cennej pamięci, to jest to bardzo dobre rozwiązanie. Do oglądania wystarcza bezpłatny viewer...

Do oglądania plików pdf jest kilka/kilkanaście programów, niestety płatnych (poza wspomnianym na wstępie wielkim i ociężałym Acrobatem CE) - np. ClearVue PDF (ARM) za 8,95 USD. Wejdź na http://www.handango.com lub http://www.pocketgear.com wpisz w wyszukiwarce pdf i zobacz co wyskoczy...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2003, 21:44:49 »
Ale właśnie RepliGo pozwala tak sformatować stronę, że czytanie np. książek nie jest tak uciążliwe jak w Acrobacie. Chyba, że są inne programy, które oferują podobne funkcje co RepliGo?
Z odpowiedzi Biblo mam rozumieć, że tylko pełna komercyjna wersja tego programu pozwoli konwertować pliki pdf?

*

Offline biblo

• 3314
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 14, 2003, 22:05:30 »
Niezłe opinie ma jeszcze ClearVue (http://www.westtek.com), ale on chyba nie umożliwia tak wygodnego dostępu do treści przeglądanego dokumentu.

Po instalacji RepliGo w Twoim PC-cie pojawia się wirtualna drukarka, która pozwala na "drukowanie" do pliku rgo wszelkich dokumentów i obrazów, które widać na ekranie monitora (dokumenty Office, txt, pdf, strony internetowe, obrazki, zdjęcia, itd., itd.).
Co więcej pliki rgo możesz później drukować przez podczerwień na dowolnej drukarce HP. Działa to bardzo fajnie - nie trzeba żadnych dodatkowych sterowników - po prostu kładziesz palmtopa koło drukarki, wybierasz strony do wydruku, opcje wydruku (Black & White lub Grayscale lub Color) i wio... ;)

Pisałem wcześniej, że zaoszczędzisz również na pamięci - robiłem kiedyś takie testy: przerzuciłem z PC-ta plik Worda - w palmtopie wyglądał "jak psu z gardła wyjęty" i zajmował ok. 140 kB. Po przerobieniu go na rgo zachowało się pełne formatowanie dokumentu (łącznie z wstawionymi zdjęciami i grafikami), a objętość spadła do ok. 50-60 kB.
Plików rgo nie można jedynie edytować, ale pdf-ów w palmtopie również.

Najlepiej pobierz demo i wypróbuj...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Dommir

• **
  • 103
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2003, 09:04:07 »
Biblo wielkie dzięki.Właśnie ściągnąłem wersję demo i trochę popróbuję.Przypuszczam jednak, że zdecyduję się na wersję komercyjną bo mam pare książek do przeczytania w pdf-ie.

Acrobat Reader?
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2005, 11:56:35 »
biblo
Zainstalowałem ten program na pasku explorera jest opcja convert
naciskam ,ale gdzie to zapisuje przerobiony plik bo ja niemogę go znaleść.jeżeli wiesz coś więcej proszę o wytłumaczenie.bo mam problem z tym programem

*

silentjob

Acrobat Reader?
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 11, 2005, 17:44:16 »
Musiałeś odkopywać temat sprzed równo 2 lat??

*

Offline biblo

• 3314
Acrobat Reader?
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 11, 2005, 22:27:32 »
Cytat: silentjob
Musiałeś odkopywać temat sprzed równo 2 lat??

A jaki w tym widzisz problem? Czy od tamtego czasu Repligo został zakazany???

kalkrzy:: niestety nie mam teraz pod ręką Repligo, bo skradziono mi laptopa z moimi wszystkimi "skarbami" :( tak więc nie mogę sprawdzić jak to jest z opisywaną przez Ciebie konwersją (pewnie trzeba przeszukać ustawienia i sprawdzić jaki jest domyślny folder do którego wrzucane są pliki) . Ale zawsze możesz stworzyć plik rgo poprzez funkcję "drukuj" i wybierając jako drukarkę Repligo...
Pozdrawiam,
biblo

Acrobat Reader?
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 12, 2005, 11:31:56 »
OK dzięki biblo