Acer N310 i N311 i jedno z innej beczki...

• 6 Odpowiedzi
  • 799 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
  • Sprzęt: spełnia normy
« dnia: Grudzień 10, 2005, 02:44:03 »
Na początku, jako nowy user wypadało by się przywitać, więc witam ;)

Czy są już jakieś testy wyżej wymienionych urządzeń w sieci ? przeszukiwałem google, ale nic nie zdziałałem, a z tego co widze to n310 jest już dostępny na allegro tak wiec spodziewam sie, że ktoś to już musi testować :)
Ciekawi mnie również ile prawdy jest w tym co napisał mi przedstawiciel Acer'a na Polske, otóż urządzenie ma posiadać uklad graficzny nVidi i to ma być GoForce 4000 (czy jakoś tak, znalazłem o nim nawet info na stronie nVidi), czy w takim razie jest szansa na to, że wydajnościowo(filmy szczególnie) dogoni Dell'a x50V (zastanawiam sie właśnie którego palma kupić)
A teraz z troche innej beczki...
Dell nie ma hosta USB, ale czy nie było by możliwości podłączenia do niego dysku twardego za pomocą przejściówki IDE<->CF, tzn. chodzi o to, czy to ma szanse zadziałać (zasilanie dla dysku 1.8" bądź 2.5" to już nie problem) ?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2005, 09:04:02 »
testow jeszcze chyba nigdzie nie ma, a te oferty na allegro traktuj troche z przymruzeniem oka - wiele z nich to oferty z gory

przeczytaj ten watek
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=24508

a skoro nie ma testow to trudno wrozyc co kogo dogoni

host USB mozesz dokupic na karcie CF

*

Offline solex

• **
  • 190
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2005, 17:26:32 »
Wygląda na to że nowe Acery już od 17 grudnia będą sprzedawane w chinach.
Link do oferty o której piszą koledzy z Azji.

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2005, 19:06:28 »
Host USB na CF tani zapewne nie jest a taka przejściówka to okszt ok 30zł... cóż sam będe musiał sprawdzić (już niedługo, czekam tylko na wieść czy nowe acery są przynajmniej równie wydajne co dell :> )

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2005, 20:35:13 »
Zaciekawiłeś mnie tym akceleratorem. Ostatnimi czasy się zacząłem zastanawiać, czy warto się żyłować i wydawać tyle kasy na PDA. I zamiast niego kupić coś tańszego (rx3710, używany hx 2415, albo n50). Ale jeśli plotki o akceleratorze się okażą prawdziwe to może być niezły hit z tego modelu. Tylko czemu do jasnej chole..wki oni zwlekają tak długo z wypuszczeniem go:(.

*

Offline solex

• **
  • 190
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2005, 22:18:11 »
Cytat: I_Mat
Na początku, jako nowy user wypadało by się przywitać, więc witam ;)

Ciekawi mnie również ile prawdy jest w tym co napisał mi przedstawiciel Acer'a na Polske, otóż urządzenie ma posiadać uklad graficzny nVidi i to ma być GoForce 4000

Obawiam się, że niewiele gdyż w specyfikacji technicznej nie ma wzmianki o akceleratorze graficznym w modelu n300 i n311. Prawdopodobnie przedstawiciel mial na mysli jakiegoś TrawelMat'a (notebooka).
Aktulnie tylko Dell posiada akcelerator graficzny Intel 2700G i niedługo prawdopodobnie będzie go mial kolejny model Looxa n560.
W kwestii procesora stosowanego w modelu n300/311 to jest to ten sam typ co w HP 3715. W swojej recenzji na PDA Gold Pawel koza pisze o nim Although the processor clock is a "mere" 400 MHz, its computing power is more than sufficient.
Moim zdaniem jeśli smiga na WM2003 SE przyzwoicie, to na zopytmalizowanym pod kątem VGA WM5 na n311 powinien chodzić porównywalnie. W tekscie pojawia sie jeszcze zdanie, że ten procesor ma dobry przelicznik ceny do jakosci.

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 11, 2005, 22:30:21 »
GoForce 4000 z tego co zrozumiałem to ukłąd przeznaczony w zasadzie do telefonów komórkowych ale producent wspomina o takich rzeczach jak płynne odtwarzanie video o rozdzielczości 640x480 z minimum 25fps itp, wsparcie dla kodeka h.263, wbudowany host sd/sdio(tego nie bardzo rozumiem) itd
i dlatego ciekawi mnie ile jest prawdy w tym, ze ma się on znaleźć 'na pokładzie'