MDA 2 problem z połączeniem PC

• 8 Odpowiedzi
  • 569 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 10, 2005, 17:59:58 »
Witam forumowiczów!
Kilka dni temu kupiłem od znajomego MDA 2. Na pokładzie jest WM 2005. Wszystko było fajnie i pięknie, aż do wczoraj. Kiedy próbuje łączyć się z PC, w ActiveSync-u widnieje cały czas napis "łączenie" ale jakoś łączyć to on się nie łączy z tym PC. Wczoraj wgrałem sobie do MDA jakiś program do oczyszczania Windowsa, więc podejżewam, że wyczyścił mi przy okazji jakiś plik odpowiedzialny za połączenie z PC. Próbowałem zmieniać ActivSynca, ale to nic nie pomaga.  Akurat kupiłem sobie kartę 512MB i miałem zamiar powgrywać sobie jakieś bajery, a tu nie ma połączenia! Co o tym myślicie? Co robić? Pozdrawiam  

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2005, 18:08:57 »
a przed oczyszczaniem sie laczyl ?
zawsze mozesz zrobic hard reset

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2005, 00:31:44 »
Tak, przed oczyszczeniem normalnie się łączył, poprostu nagle mu odbiło! A najdziwniejsze jest to, że po ostatnim czyszczeniu udało mi się normalnie połączyć jeden raz, a za kilka godzin próbowałem znów sie połączyć, niestety juz się nie dało, nawet activesync mi żadnego komunikatu o błędzie nie wyświetla, tylko dalej próbuje łączyć. Nie wiem właśnie czy to wina programu czyszczącego czy przyczyna leży gdzie indziej! I teraz jestem w kropce. A tak w ogóle hard reset robi się power+soft reset? Co zostanie usuniete po hard resecie, a co nie?

[Dodano: 2005-12-11 03:39:15]
Wyczytałem gdzies na forum, że problem stanowi programik MemMaid 1.5 Wszystko fajnie, tylko czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak mam zrobić ten hard reset w moim MDA 2 z Windows Mobile 5.0

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2005, 14:45:01 »
W WM 5.0 hard reset moze robic sie inaczej. Masz wgranego najnowszego ActiveSynca? v4.1? Tylko on w miare dobrze dziala z WM 5.0. Po HR skasuje sie wszystko poza samym systemem i podstawowymi skladnikami (Word, Excel, ksiazka adresowa itd).

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2005, 15:13:02 »
W PC-cie mam wersje 4.0, ale to nie problem żeby zmienić na 4.1, a w MDA nie wiem jaka jest wersja, bo jak go kupiłem to activesync był już wgrany, więc nic nie ruszałem. Poza tym nie wiem gdzie moge sprawdzić jaką mam wersje AS w MDA?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2005, 15:43:13 »
chodzi o wersje AS na PC

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 11, 2005, 22:17:53 »
Upgreadowałem już AS do v4.1 z forum. To jak z tym hard resetem:)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 12, 2005, 01:48:44 »
Wielkie dzięki:) Po HR MDA śmiga, że hej! No i co najważniejsze moge się już połączyć z PC:)