Polskie fonty w PPC2000

• 11 Odpowiedzi
  • 1272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline raviz

• *
  • 82
Polskie fonty w PPC2000
« dnia: Styczeń 17, 2003, 23:06:09 »
wybaczcie lamerskie pytanie...ale jak sie instaluje te nowe polskie fonty w systemie? W faqu nie moglem zanlezc informacji.
                                             z gory dziekuje.....raviz

Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2003, 00:01:00 »
OK, w katalogu Windows masz podkatalog Fonts  - tam po prostu przegrywasz te czcionki - oczywiscie na dzien dobry nie bedziesz ich mial jako systemowe - ale to juz jest w FAQ ;)

*

Offline raviz

• *
  • 82
Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2003, 12:20:24 »
przegladam faqa i za nic nie moge znalezc tematu zwiazanego z instalacja fontow. Przypuszczm, ze za dlugo siedze przed monitorem ;) Czy moglbys mnie nieco naprowadzic? Fonty juz skopiowalem do katalogu windows/fonts

Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2003, 21:15:49 »
dobra, prosze bardzo:

5.66. Jak zmienić na stałe stronę kodową systemu?
http://www.pocketpage.pl/faq.php#q_205

*

Offline raviz

• *
  • 82
Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2003, 12:10:49 »
tego faqa to widzialem, ale nie chodzi mi o zmiane strony kodowej a zainstalowanie fontow, ktore od niedawna sa dostepne na stronie pocketpage i Janka Muzykanta

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2003, 12:27:46 »
oj bajbusek, męczysz kolegę :)

raviz: po podłączeniu się do PC-ta, kopiujesz wybrane czcionki do katalogu Windows-Fonts w pokecie, potem robisz reset i już. Powinny się one pojawić na liście dostępnych czcionek np. w Pocket Wordzie.

No,  chyba że Twoje pytanie jest z gatunku "podchwytliwych", a ja znów dałem się podpuścić ;)

P.S. Ewentualnie jest jeszcze w FAQ-u temat:
5.42. Jak zmienić standardową czcionkę systmową?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline raviz

• *
  • 82
Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2003, 15:26:27 »
ehhh..... nic z tego na razie nie wyszlo.
Przerzucilem czcionke pockettahoma do katalogu fonts. Zresetowalem komputerek, wszedlem do serwisu avango, zeby sprawdzic czy pojawily sie polskie fonty - nic. Ok, nie poddaje sie. Zgodnie z powyzsza sugestia zmienilem wartosc wpisu Nm z tahoma na pockettahoma zeby podmienic fonty systemowe - dalej nic. Ok, powalcze jeszcze troche; wchodze do rejestru, zmieniam wpis Nm podajac pelna siezke do czcionki - bez rezultatu. Ostatecznie probuje zmienic strone kodowa, ale po resecie i odpaleniu IE znajomy efekt - bialy ekran. Czy cos robie nie tak?

PS Niech ktos wreszcie zdradzi sekret jak udostepnic internet przez kabel USB pod systemem PPC200 w ipaqu 3630, przeciez z tego powodu nie bede instalowal pirata PPC2002 ;)

Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2003, 19:04:53 »
a jednak mialem racje - koledze chodzi o zmiane czcionki w calym systemie - he, he - musisz zmienic strone kodowa i podgrac oryginalna czcionke z jakiej korzysta AvantGo na ta z polskimi ogonkami...

Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 20, 2003, 20:20:21 »
Na
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/palm/pofonts/tahoma.ttf
jest PocketTahoma.ttf ale z nagłówkiem i nazwą identyczną jak oryginalna Tahoma. W BE300 po prostu wgrywam w /Nand Disk/Program Files/Patch, resetuję i wszędzie gdzie była Tahoma jest teraz Tahoma z polskimi znakami, bez grzebania w rejestrze czy gdziekolwiek. Nie wiem tylko gdzie się wgrywa fonta w "pełnokrwistych" pocketach ale pewnie zadziała podobnie.
pozdrawia Adam

Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2003, 20:21:56 »
heh... panowie.. ratunku bo mnie szlag tafi... dlaczego IE nie wyświetla nic gdy ustawie mu stronę kodową na 1250 / 852 / 28592 ???????? oczywiscie PPC 2000... tak czytam ten wątek, ale wychodzi na to że wszyyyystko jest w faq.. tylko bylo by fajnie gdyby działały te tipsy............... dlaczego po zainstalowaniu słownika E coś tam nigdzie nie ma pliku z klawiaturą kbdee.dll? dlaczego w rejestrze nie ma wpisów o których mowa.... oj panowie.. radze poprawić bugi w tym osławionym faku...

pozdro
Michał

btw... na szczęście word bardzo ładnie potrafi korzystać z polskich fontów... tu akurat nie mam zastrzeżeń ;)

[Dodano: 2003-01-20 22:54:37]
dobra.. z klawiaturą się uporałem.. ale ten IE :(

pozdro

Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2003, 23:32:35 »
Jak mówiłem - zamień jakoś systemową tahomę i skończą sie problemy ze stronami kodowymi.
pozdrawia Adam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Polskie fonty w PPC2000
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 21, 2003, 00:02:31 »
FAQ jest pisany bardziej pod Pocket PC 2002. Nie mamy mozliwosci, ani tez czasu przetestowac wszystkiego na wszystkim. Przykro nam :(
A FAQ nie jest taki ostatni bo jest caly czas ten sam ... narazie nie mialem czasu nic dopisac - jest tak jak bylo od poczatku.

Co do klawiatury to poprawilem FAQ wedlug opisu podanego przez jednego z czytelnikow:
http://www.pocketpage.pl/forum/posty.php?temat_id=2349#9446