2 darmowe gierki

• 9 Odpowiedzi
  • 1574 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

2 darmowe gierki
« dnia: Wrzesień 04, 2004, 12:58:35 »
Jakby ktoś chciał się pobawić w wędrówkę po 3-wymiarowym labiryncie lub sympatyczną układanką graficzną akceptującą własne obrazki to zapraszam na moją stronę . Są to efekty moich zabaw z programowaniem - tak więc proszę o wyrozumiałość. Jest tam też dostępna biblioteka VBruntime konieczna dla uruchomienia tych gierek na PPC2003 - na PPC2002 chodzą bez niczego. Jeśli znajdzie się chętny to udostępnię kod źródłowy. I jeszcze jedno - nie napadajcie na mnie okrutnie, jak coś Wam się nie spodoba ;).

2 darmowe gierki
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2004, 22:25:34 »
Gierki bardzo sympatyczne i wciagajace. Na moim Ipaqu 3870 chodza bez zarzutu. Zaineteresowalem sie rowniez twoim doswiadczeniem zwiazanem z wykorzystaniem ipaqa do prowadzenia gabinetu. Jakiego softu używasz do tego celu? Pytam poniewaz jestem dentysta i bardzo chciałbym wykorzystac ten sprzecik do zarzadzania moimi pacjentami i ganinetem. Prosze wobec tego doswiadczonego kolegi o pomoc.
Dodam, ze ciesze sie, ze spotkalem, kolege lekarza, hobbyste sprzetu mobilnego.
Pozdrawiam
Daniel (daniel@toya.net.pl)

2 darmowe gierki
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2004, 14:26:57 »
Stworzyłem sobie bazę w oparciu o HanDBase - uwzględniającą realia mojej praktyki. Nawet złożone zależności i powiązania pól jak i pola obliczeniowe działają mi szybko i sprawnie, a odpowiednie formularze pozwalają mi większość powtarzalnych spraw zaznaczać polem wyboru (ptaszkiem). Brakuje mi w niej języka skryptowego, ale można to obejść odpowiednio skonstruowanymi polami i łączami. Baza z jednej strony przechowuje dane medyczne, z drugiej - każdą usługę przelicza wg założonego algorytmu - co daje mi wgląd w stan rachunków na bieżąco. Każdorazowo baza aktualizuje wersję PC-tową po podłączeniu do PC-ta.
W Twoim przypadku (stomatologia) to może być jeszcze przyjemniejsze - black 1 do 5 jak i kilka innych procedur dadzą się łatwo zakodować i archiwizować.
Pozdrawiam

2 darmowe gierki
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 10, 2004, 23:54:37 »
A skad sciagnac pelna wersje Forward Pass Studio bo z Twojego linku na stronie nic nie widze?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
2 darmowe gierki
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2004, 23:58:17 »
Czy Twoje gry mozna instalowac wprost i wylacznie na SD lub CF ?

2 darmowe gierki
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2004, 01:34:50 »
Firma Forward Pass Systems zmieniła ostatnio swoją stronę i nie ma tam już tego programu. Zamieściłem go na swojej stronie wraz z podręcznikiem w wersji html - możliwej do czytania z palmtopa, jako że żadnych zastrzeżeń licencyjnych ani innych "płatnościowych" program nie posiadał.

Co do uruchamiania programów z kart - to w tej formie w jakiej są instalacja zawsze dokona się do pamięci podstawowej - zajmują w końcu niewiele miejsca.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
2 darmowe gierki
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 15, 2004, 17:53:38 »
Cytat: dudi
Gierki bardzo sympatyczne i wciagajace. Na moim Ipaqu 3870 chodza bez zarzutu. Zaineteresowalem sie rowniez twoim doswiadczeniem zwiazanem z wykorzystaniem ipaqa do prowadzenia gabinetu. Jakiego softu używasz do tego celu? Pytam poniewaz jestem dentysta i bardzo chciałbym wykorzystac ten sprzecik do zarzadzania moimi pacjentami i ganinetem. Prosze wobec tego doswiadczonego kolegi o pomoc.
Dodam, ze ciesze sie, ze spotkalem, kolege lekarza, hobbyste sprzetu mobilnego.
Pozdrawiam
Daniel (daniel@toya.net.pl)

Do prowadzenia gabinetu polecam Doktopa. Program jest darmowy. Wspolpracuje z pecetowym, rowniez darmowym MP Systemem. Wiecej na ten temat na witrynie www.doktop.pl

To widze ze sporo stomatologow sie tutaj kreci ;)

2 darmowe gierki
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 16, 2004, 18:31:41 »
Doktop jest zbyt ogólny, a tym samym zbyt rozbudowany - zawiera szereg opcji zupełnie zbędnych a nie ma tych, które akurat byłyby przydatne - uwzględniające realia codzienne. Miałem go przez krótki czas i... odinstalowałem. Tak to już jest, że program pisany dla wszystkich nie może wszystkich zadowolić. Inaczej pracuje gabinet lekarza "pierwszego pomacania", inaczej operującego chirurga a jeszcze inaczej stomatologa. Nie da sie pogodzić tego wszystkiego w jednym programie nie upychając w nim nadmiarowych danych.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
2 darmowe gierki
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2004, 07:10:39 »
Ja nie bawilem sie Doktopem od strony prowadzenia gabinetu - tylko czytalem na ten temat. Jest co prawda troche zachodnich aplikacji tego typu, ale w wiekszosci przypadkow sa chyba troche drogie... no i po angielsku ...

2 darmowe gierki
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 17, 2004, 12:17:04 »
... i też dalece odstające od naszych realiów. I nie w języku sprawa tylko w tym, że nasza medycyna od strony formalno-organizacyjno-finansowo-proceduralnej jest zupełnie czymś innym niż medycyna w innych krajach. Ale kto wie - trzeba mieć nadzieję, że jeszcze nie więcej niż kolejnych 8 ministrów i kolejne 4 reformy ukażą nam efekt końcowy w tych sprawach. Póki co, najlepiej sobie samemu radzić z tworzeniem informatycznej strony praktyki i programy, które umożliwiają przyjazne tworzenie tego typu baz są wielce pożądane. A co do Doktopa - to też o nim najpierw poczytałem i tym zachęcony zainstalowałem. A potem, jak już wspomniałem - odinstalowałem.