Witam!
Mam problem z jednym z wielu pytań w konkursie pewnego czasopisma komputerowego. Pytanie zawiera obrazek (być może istotny) i wprowadzenie do tematu, więc pozwoliłem sobie zeskanować go. Oto on:

Problem w tym, że ja nie znam się na PDA i mam głównie problem ze zrozumieniem pytania - tzn. czy chodzi o nazwę złącza w PDA posiadających USB czy też o nazwę złącza, do którego wpina się widoczną na obrazku przejściówkę.
Uprzedzając odpowiedzi, że jestem leniem i nie chce mi się samemu szukać - informuję, że szukałem na ten temat informacji. Oto informacje jakie znalazłem (tylko która z nich ma jakikolwiek związek z pytaniem?):
1. Kabel widoczny na zdjeciu to USB Host Adapter (znalazłem go tylko dla Acera, Toshiby i Fujitsu-Siemens)
2. Typ złącza USB stosowany w PDA to Mini-A, Mini-B lub Mini-AB
3. Port w dolnej części obudowy, do któego podpina się widoczny na obrazku adapter nosi najróżniejsze nazwy w zależności od producenta (np. Proprietary 26-pin I/O connector, universal connector, cradle port, złącze ActiveSync, port synchronizacji)
Naprawdę starałem się znaleźć odpowiedź samemu, ale pytanie jest tak sformułowane, że pewnie tylko ludzie obeznani z PDA będą znali jednoznaczną na nie odpowiedź. Dlatego pytam Was i mam nadzieję, że nie odmówicie mi pomocy.
Z góry dziękuję,
Łukasz