[pyt]aparat/kamerka w telefonie i wyswietlanie/zapis na PPC

• 4 Odpowiedzi
  • 404 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Wlasnie tak sie zastanawialem czy jest mozliwe (czy ktos sie spotkal) aby za pomoca jakiegos programu mozliwe bylo wyswietlanie na PPC obrazu z aparatu w telefonie via bluetooth?? Zapewne czesc zastanowi sie czemu mialo by to sluzyc.

Pomysly:
1. np obraz na PPC przy cofaniu pojazdu (taki watek byl)
2. wideokonferencje z telefonami majacymi jeden aparat - z tylu
3. podglad na wiekszym ekranie niz ten jaki jest w telefonie
4. hmmm... zostawienie telefonu w jednym miejscu aby przez BT ogladac co sie dzieje w innym pomieszczeniu.
5. webcam

Tym co powiedza o ograniczeniach BT - jest soft na PC i symbiana umozliwiajacy powyższe via BT. moze  ktos odszukal cos na PPC (pytajacym z zasady o system i sprzet odpowiadam - WM 5 i a636)?

Pozdrawiam

kri Z

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2006, 15:54:00 »
Wątpię aby transfer po BlueTooth wystarczył na płynne przekazywanie obrazu video.... nie słyszałem o takich rozwiązaniach (a sam jestem ciekaw).
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline ST6

• **
  • 203
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2006, 09:53:35 »
Na 100% sie nie da. Pierwsze co to telefon musiałby umożliwiać transmisję obrazu z kamery via BT. Sprawa softu na PDA jest wtórna. Nie słyszałem nigdy o takim telefonie i wątpie żeby istniał.

*

Offline bret

• 1964
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2006, 10:31:13 »
Taki telefon istnieje - nawet więcej niż jeden :). Działa to w tandemie telefon + PC, a nie PDA - ale idea dokładnie taka jak postulowana. Szczegóły tutaj. A sądząc po stronie producenta wersja WM wkrótce.

*

Offline ST6

• **
  • 203
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2006, 14:09:38 »
A, soft na telefon, który wysyła przez BT. O tym nie pomyślałem, brałem pod uwage tylko tel. z taką mozliwością "firmowo" :)