Jesli ma tak dalej wygladac to byc moze nalezaloby zmienic jego nazwe na np.AM I POCKET PC ?
Sorry, ale to tak jakby mieć pretensję o to, że na (wydumanym ad hoc) forum "Arkusze kalkulacyjne" jest zbyt dużo wątków o Excelu.
Nudne byłoby? Pewnie tak, jednak udział w rynku jaki jest - każdy widzi, również i w (polskich) programach do nawigacji GPS, nie tylko w arkuszach kalkulacyjnych dla Windows.
Ja chętnie podyskutowałbym na temat np. Visicoma dla Ukrainy, z którego korzystam co najmniej raz w miesiącu przez okrągły tydzień. Niestety, nie znam nikogo posługującego się tym softem. Nawet na forach rosyjsko- i ukraińskojęzycznych jest bardzo mało wymiany doświadczeń związanych z użytkowaniem Visicoma.
Z równą przyjemnością porozmawiam o problemach z PocketKim na Czechy i Słowację, gdyby tylko ktoś mi najpierw doradził jak "toto" kupić przez sieć...?
W przypadku prądożernego PPC-ta inne zastosowanie GPS - bez stałego zasilania z zapalniczki auta, czyli różne od autonawigacji samochodowej jest chybionym pomysłem.
Zatem, gdybyśmy zrobili statystykę sposobu konsumowania systemu GPS przez użytkowników PPC/WM, to pewnie okazałoby się, że 95% to AutoMapowicze. A czy na tym forum (przypominam: "Pocket PC GPS") jest 95% postów o AM?
Póki nie było porządnego rozwiązania dla autonawigacji po Polsce, mogliśmy tu dyskutować nawet o młockarniach XIV-wiecznych. Teraz ludzie piszą o tym, co ich interesuje i co w ich oczach znajdzie oddźwięk w dalszej dyskusji. Wydaje się, że jest to chyba AutoMapa...
Jestem przeciwnikiem tworzenia odrębnego forum dla AutoMapy, bo obecne PPC GPS straci zupełnie "oglądalność". A tak, przy okazji wyszukiwania tematów o AM, choćby przypadkiem przeczyta się także posty dotyczące CZEGOKOLWIEK innego.