Zmiany w "Pocket PC GPS"

• 22 Odpowiedzi
  • 4033 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« dnia: Październik 07, 2004, 20:54:49 »
Jestem uzytkownikiem, jak wielu Automapy ale jak juz kiedys ktos pisal ten dzial stal sie totalnie nudny.Jesli ma tak dalej wygladac to byc moze nalezaloby zmienic jego nazwe na np.AM I POCKET PC ? Pojawia sie tutaj tyle tak banalnych postow w stylu "a mnie z fusow wyszlo , ze kolejny update bedzie w srode" , "dadza mape Europy za free albo nie dadza" ,ze faktycznie nie chce sie tutaj zagladac.70% postow w tym dziale mam wrazenie, ze nie powinno sie tutaj pojawic  tylko na forum AM (gdyby bylo) lub powinny byc kierowane do supportu AM.A moze daloby sie wydzielic w ramach tego dzialu jakis podrozdzial i tam niech laduja wszystkie problemy i "problemy" zwiazane z AM ?
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2004, 21:33:08 »
Zgadzam sie z tym, ten problem juz byl poruszany. Moze rozwiazaniem byloby zalozyc nowy poziom na forum  "Automapa Pocket PC" i rozwiazalo by to problem. Ja tez juz coraz mniej zagladam na to forum mimo ze uzywam AM i czesciej zagladam na pl.rec.gps. Mysle ze albo zrobic glosowanie albo Admin Forum administarcyjnie powienien problem rozwiazac.

*

Offline Claude

• 2086
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2004, 21:37:05 »
Mam cicha nadzieje, ze da sie z tym cos zrobic, zreszta nikt nie chce wywalic tematow zwiazanych z AM  z Forum, chodziloby raczej o pewna reorganizacje

Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2004, 22:29:47 »
Podpisuję się "obiema ręcoma" :)

Powiem w zaufaniu, że bardzo się obawiam ukazania się pierwszej mapy Polski z autorutingiem (już lada moment) dla Garmina.
Jeżeli użytkownicy tej mapy zaczną poruszać takie "detaliczne" problemy na pl.rec.gps jak użytkownicy AM na PDA_CLUB to chyba .... przegryzę kabel od stałego łącza i zamknę się w ciszy własnego mieszkania.

No tak ale jak będę bez internetu, to kto za mnie wyśle deklaracje ZUS ???

Dodam, że też będę użytkownikiem tej nowej GPMapy, ale opisywać tego, że mnie gdzieś wyprowdziła w pole - nigdzie (no może poza własną www) nie będę. OBIECUJĘ.

Lechu

Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2004, 23:13:15 »
No dobra ale wtedy to już wogóle nie będzie żadnych postów na tym forum. :)

*

Offline Kusiu

• 3968
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2004, 23:18:51 »
Cytat: GPS maniak
Powiem w zaufaniu, że bardzo się obawiam ukazania się pierwszej mapy Polski z autorutingiem (już lada moment) dla Garmina.
Zrobię mały OT :) Znasz może jakąś przybliżoną datę? Bo mnie ostatnio bardzointeresuje Garmin IQue3600 więc... :)

Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 08, 2004, 00:01:03 »
To tak jak z AutoMapą. Co chwilę przesuwają ten termin.
Właściwie to miała być pod koniec września. Teraz mówią: pod koniec października - skąd my to znamy :))

Jest inny problem, osobiście znając i produkty firmy IMAGIS i firmy Emapa zdecydowanie wolę (dokładność siatki drogowej i .... cena !!!) mapy z tej drugiej firmy. Ale póki co nie wiadomo kiedy Emapa wypuści swojego GPS Nawigatora z autorutingiem. W związku z powyższym GPMapa z IMAGIS będzie jedynym produktem dla odbiorników Garmin. No i chyba się skuszę :(

Jak tylko kupię, to na mojej www opiszę co i jak. No chyba że będzie kosztowała 1000,- zł to oczywiście nie kupię i będę czekał na GPS Nawigatora.

A tak nawiasem mówiąc, koniecznie chcesz Palma ? Nie lepiej "podryfować" w kierunku Questa lub czegoś podobnego ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 08, 2004, 00:12:47 »
Zrobimy chyba nowy dzial. Jutro sie wszystko rozstrzygnie.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 08, 2004, 00:50:39 »
Nawet jeszcze dziś. ;)
Dział Automapa stworzony, dodatkowo też Palm OS GPS, bo i ta dziedzina zaczęła się nieco rozwijać. :)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 08, 2004, 00:53:05 »
Cytat: claude_szz
Jesli ma tak dalej wygladac to byc moze nalezaloby zmienic jego nazwe na np.AM I POCKET PC ?
Sorry, ale to tak jakby mieć pretensję o to, że na (wydumanym ad hoc) forum "Arkusze kalkulacyjne" jest zbyt dużo wątków o Excelu.
Nudne byłoby? Pewnie tak, jednak udział w rynku jaki jest - każdy widzi, również i w (polskich) programach do nawigacji GPS, nie tylko w arkuszach kalkulacyjnych dla Windows.

Ja chętnie podyskutowałbym na temat np. Visicoma dla Ukrainy, z którego korzystam co najmniej raz w miesiącu przez okrągły tydzień. Niestety, nie znam nikogo posługującego się tym softem. Nawet na forach rosyjsko- i ukraińskojęzycznych jest bardzo mało wymiany doświadczeń związanych z użytkowaniem Visicoma.

Z równą przyjemnością porozmawiam o problemach z PocketKim na Czechy i Słowację, gdyby tylko ktoś mi najpierw doradził jak "toto" kupić przez sieć...?

W przypadku prądożernego PPC-ta inne zastosowanie GPS - bez stałego zasilania z zapalniczki auta, czyli różne od autonawigacji samochodowej jest chybionym pomysłem.

Zatem, gdybyśmy zrobili statystykę sposobu konsumowania systemu GPS przez użytkowników PPC/WM, to pewnie okazałoby się, że 95% to AutoMapowicze. A czy na tym forum (przypominam: "Pocket PC GPS") jest 95% postów o AM?

Póki nie było porządnego rozwiązania dla autonawigacji po Polsce, mogliśmy tu dyskutować nawet o młockarniach XIV-wiecznych. Teraz ludzie piszą o tym, co ich interesuje i co w ich oczach znajdzie oddźwięk w dalszej dyskusji. Wydaje się, że jest to chyba AutoMapa...

Jestem przeciwnikiem tworzenia odrębnego forum dla AutoMapy, bo obecne PPC GPS straci zupełnie "oglądalność". A tak, przy okazji wyszukiwania tematów o AM, choćby przypadkiem przeczyta się także posty dotyczące CZEGOKOLWIEK innego.

*

Offline Claude

• 2086
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 08, 2004, 05:03:02 »
Ja jak podkreslalem, nie jestem przeciwnikiem postow na temat AM, nawet takich, ktore polegaja na wrozeniu z fusow kiedy pokaze sie kolejny update ale mysle , ze bedzie bardziej przejrzysci jak takie posty beda w osobnym podrozdziale.I mysle , ze takie rozwiazanie zapewni wieksza "ogladalnosc" :)

Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 08, 2004, 07:08:35 »
Cytat: Moi
Cytat: claude_szz
....
Jestem przeciwnikiem tworzenia odrębnego forum dla AutoMapy, bo obecne PPC GPS straci zupełnie "oglądalność". A tak, przy okazji wyszukiwania tematów o AM, choćby przypadkiem przeczyta się także posty dotyczące CZEGOKOLWIEK innego.

Popatrz na serwis http://www.pocketgps.co.uk/modules.php?name=Forums i jak tam ladnie poukladane jest forum.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 08, 2004, 08:38:56 »
Cytat: Moi

Z kolei ja podpisuję się pod tym czterema łapkami.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 08, 2004, 09:14:38 »
Optymalnym , zapewne rozwiazaniem jest inny układ forum umozliwiajacy założenie nizszego poziomu. I wtedy poziom GPS mialby nizsze poziomy AM, Emapa , INNE itd. Wtedy zainteresowani mogliby by przegladać połączone wątki po wspólnym tematem GPS lub wchodzic w specjalizowany niższy poziom.
Ale to /zapewne/ wymagałoby zmiany oprogramowania forum .

*

Offline Kusiu

• 3968
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 08, 2004, 09:44:46 »
Mnie to akurat jest obojętne jaki jest układ, ale mam inną uwagę - w rozmowach o Automapie pojawia się bardzo dużo niepotrzebnych postów, które praktycznie nadają się  Hyde Parku-u a nie na forum tematyczne - pomyślcie zanim napiszecie!

*

Offline Cat^

• 1017
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 08, 2004, 10:48:44 »
...a niektóre posty dotyczą zarówno AM jak i innych aplikacji nawigacyjnych (np. TTN3), i co wtedy? Przykład: dwa moje wątki, które są głównie o TTN3 a znalazły się w dziale Automapa! Paranoja!

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 08, 2004, 10:50:15 »
Powiedz które, to przeniosę, bo dla wszystkich tematów zawierających "automapa" zapuściłem stosowną kwerendę SQL, żeby już się nie babrać. ;)

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 08, 2004, 10:57:25 »
A może dział powinien nazywać się nie Automapa, a nawigacja samochodowa?

--
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,

*

Offline Claude

• 2086
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 08, 2004, 12:31:16 »
Thx dla Adminow :) za zmiany.Oczywiscie spodziewalem sie ze wkladam "kij w mrowisko" ale mysle, ze ten nowy podzial wyjdzie nam na dobre."Zboczeni" uzytkownicy AM zyskaja swoj odrebny dzial, w ktorym teraz spokojnie bede mogli omawiac rzeczy wazne jaki kompletnie nieistotne.Pozostali, Ci ktorzy uzywaja AM "normalnie" lub tez nie uzywaja tego produktu nie beda musieli przekopywac sie przez gaszcz postow, czesto tak naprawde o niczym aby znalezc informacje o pocket pc+gps.Jeszcze kilka dni temu po otwarciu dzialu Pocket pc+gps otwierala sie strona i 70-80% watkow byla o AM, ze tego ponad polowa (wedlug mnie oczywiscie) nie powinna znalezc sie tutaj, czesc jak ktos slusznie zauwazyl nadawala sie gora do Hayde Parku a czesc tylko do dzialu supportu AM.

*

Offline Cat^

• 1017
Zmiany w "Pocket PC GPS"
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 08, 2004, 13:18:36 »

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
Zmiany w "Pocket PC GPS"