Natomiast zdziwiłem się, że AM może robić takie błędy w kierowaniu, np. uprzedza o skręcie w lewo a na końcu z rysunku okazuje się, że powinno się jechać w prawo.
A to bardzo interesujący, IMHO rzadko spotykany, bug. Gdzie to miało miejsce?
Ponadto na mapie miasta (nie dopuszczałbym już tego na mapie Polski a co dopiero na mapie miasta) każe skręcać raz na zakazie a następnie przy kolejnych ulicach z zakazem wjazdu namawia na skręt (chyba ze 4 razy pod rząd na kolejnych rozwidleniach) i to można powiedzieć niemal centrum!
A to, z kolei, jest nagminne. Coś kiepsko jest jednak zaplanowana organizacja ruchu, skoro cztery kolejne uliczki są jednokierunkowe w tę samą stronę...
Mówię o tym dlatego, że zwykle ignoruje się sugestię manewru AutoMapy i skręca się w następna uliczkę.
Z kolei w innym miejscu (dzielnica willowa z drogami jednokierunkowymi) wybiera dojazd od strony zakazów. Za miastem (to już powiedzmy Polska 50k) nie uwzględnia wprowadzonych przegrodzeń (łańcuchy) pomiędzy pasami (droga szybkiego ruchu po dwa pasy w każdym kierunku) namawiając na skręty, nie mówiąc już o przydrożnych wioskach czy miasteczkach, które albo są w innym miejscu albo dojazd/wyjazd do/z nich jest z AM XL niemożliwy.
Jak to? Wioski i miasteczka są w innym miejscu? Mogłbyś podać jakiś przykład? Lub miejscowości, do której/z której dojazd/wyjazd jest niemożliwy?
Nie wiem teraz czy zacząć za darmo suportować AM definiując im stan faktyczny czy czekać na nich samych a może już na konkurencję (już raz zwróciłem im uwagę na błędną nazwę osiedla w mieście, dla którego mapę wydali, ale widzę, że innych "kwiatków" jest też całkiem sporo).
To już sam musisz ocenić.