Zasilanie z dynama-link do producenta

• 1 Odpowiedzi
  • 798 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline stapaw

• 36
  • Sprzęt: MotoG 4G /  i-mate Ultimate 9502
Zasilanie z dynama-link do producenta
« dnia: Lipiec 27, 2008, 00:11:22 »
Witam!

Szperając, między innymi tu, w poszukiwaniu informacji o zasilaniu natykałem się na pomysły zasilania z dynama, ale nie na gotowe rozwiązania, które w końcu znalazłem na http://www.bumm.de/index.html?docu/492rk-e.htm. Plik PDF z instrukcją jest po angielsku i można chyba to kupić w kilku niemieckich sklepach. Widziałem też rozwiązanie o nazwie Pedal Power ładujące z dynama zewnętrznego, ale były to wyłącznie doniesienia z przed kilku lat i jeden opis w sklepie, że ten produkt nie jest już w ofercie. Pewien Francuz startuje powoli ze sprzedażą Tunecharger, na razie na terenie Francji, ale ma plany międzynarodowe. Ja jednak zacznę od ładowarki bateryjnej, bo nie wybieram się gdzieś, gdzie nie będę miał dostępu do sieci.
Pozdrawiam

*

Offline kwieto

• 2785
Odp: Zasilanie z dynama-link do producenta
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2008, 23:00:35 »
Robiono takie rzeczy daaawno temu - mam gdzieś katalog rowerowy sprzed paru lat, gdzie dynamo montowane w piaście jest na liście produktów.
Potem chyba takie patenty zniknęły z rynku, no i nie był to komplet zestrojony z ładowarką.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.