Wlasnie kupilem Asusa a636 i klapa :(

• 10 Odpowiedzi
  • 968 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
« dnia: Maj 25, 2006, 00:39:09 »
Nie ma w ogole sygnalu w moim aucie (audi a6), przedtem mialem acera n35  ,tylko do navi uzywalem,po zmianie auta przestal dzialac to sie go pozbylem,wszyscy zachwalali jak to dobrze dzialaja te nowe sirf III i ze zasiego duzo lepszy itp itd... niestety mi dalej nie dziala,chyba ze sobie go przez szyberdach wystawie na zewnatrz :( co moge teraz zrobic ?? jakas antene dokupic??

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: Wlasnie kupilem Asusa a636 i klapa :(
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 25, 2006, 09:35:51 »
Cytat: "Slavo_S2k"
Nie ma w ogole sygnalu w moim aucie (audi a6), przedtem mialem acera n35  ,tylko do navi uzywalem,po zmianie auta przestal dzialac to sie go pozbylem,wszyscy zachwalali jak to dobrze dzialaja te nowe sirf III i ze zasiego duzo lepszy itp itd... niestety mi dalej nie dziala,chyba ze sobie go przez szyberdach wystawie na zewnatrz :( co moge teraz zrobic ?? jakas antene dokupic??

To już auto znamy - jak nic ma podgrzewane (metalizowane) szyby. Musisz kupić antenkę zewnętrzną (na szczęście są tanie) - to rozwiąże problem.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 25, 2006, 09:41:10 »
Znajomy w lagunie II miał problemy z zasiegiem na N35, to założył antenkę zewnętrzną, tzn tylko ją podłączył i zostawił pod szybą, pomogło, u mnie też jest taka nadzieja czy będe musiał ciągnąc kable gdzieś na zewnątrz auta??

Ps. antenka od N35 będzie pasować?? pozyczyłbym od znajomego na próbę...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 25, 2006, 10:00:36 »
zawsze mozna sprobowac położyć odbiornik pod TYLNĄ szybą.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2006, 10:09:45 »
Cytat: "WaldekGo"

To jest pocket z wbudowanym gps :)

A w tej A6 nie masz przypadkiem anteny gps w standardzie? (instalacja pod opcjonalną firmową nawigację) Zawsze się zastanawiałem czy taką antenę można wykorzystać.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2006, 10:13:05 »
Cytat: "Kusiu"
Cytat: "WaldekGo"

To jest pocket z wbudowanym gps :)

A w tej A6 nie masz przypadkiem anteny gps w standardzie? (instalacja pod opcjonalną firmową nawigację) Zawsze się zastanawiałem czy taką antenę można wykorzystać.

Mam instalacje, mam antene i mam fabryczną nawigacje, ale to jest auto z 98roku wiec tam jeszcze jest ta stara mała nawigacja, i mapa tylko niemcy, wiec dlatego kupiłem pocketa... i też sie zastanawiam czy da się wykorzystać jakoś te antene, bo ona jest na tylniej klapie i napewno będzie odbierac  :D

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 25, 2006, 10:30:52 »
Przemyśl patent z umieszczeniem anteny zewnętrznej w obudowie lewego (prawego) lusterka wstecznego. Antena jest kompletnie niewidoczna, kable idą całkowicie wewnątrz, końcówkę (wtyczkę MMCX) możesz wyprowadzić w niemal dowolnym miejscu konsoli auta.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2006, 10:34:21 »
Cytat: "Moi"
Przemyśl patent z umieszczeniem anteny zewnętrznej w obudowie lewego (prawego) lusterka wstecznego. Antena jest kompletnie niewidoczna, kable idą całkowicie wewnątrz, końcówkę (wtyczkę MMCX) możesz wyprowadzić w niemal dowolnym miejscu konsoli auta.

Dokładnie - można też przykleić antenę pod zderzakiem na przykład (plastikowym oczywiście). Antenki mają na tyle mocny magnes, że powinny trzymać się bez problemu.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 25, 2006, 10:34:51 »
ta wtyczka MMCX to jakiś standard ?? bo jesli tak to bym zrobil probe i pozyczyl od znajomego te z acera n35, moze by spasowala...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 25, 2006, 10:37:23 »
Myślę, że jeśli PDA z GPS ma gniazdko dla anteny zewnętrznej, to w 99% jest to dziś standard MMCX (miniMCX).

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 25, 2006, 10:39:08 »
Cytat: "Moi"
Myślę, że jeśli PDA z GPS ma gniazdko dla anteny zewnętrznej, to w 99% jest to dziś standard MMCX (miniMCX).

Gniazdko ma, patrzylem, tylko nie wiem czy to samo co w acerze, dzisiaj skocze do znajomego i to sprawdze.