program którym mierze to "delta area".
Za każdym razem przed pomiarami uruchamiam program M-M Sirf Setup i włączam WAAS. Jest jeszcze opcja static navigation ale czasami ją włączam a czasami nie - zależy jak mi sie chce

. A właśnie lepiej tę opcje włączyc czy wyłączyć ? szybkość mojego poruszania ok. 5 -15 km /h
Po dzisiejszym dniu musze powiedzieć że część działek mierzy mi idealnie no ale niestety jest i taka część gdzie "zjada" mi jakies 4 % pola powierzchni. PRóbowałem obejść jeszcze raz te pomniejszone działki ale dalej pokazuje idealnie to samo, więc po dwóch ponownych pomairach tej samej działki zaprzestałem mierzyc działki drugi raz.
Co prawda sam odbiornik GPS trzymałem nad głową jednak myśle ze koniecznie trzeba zakupić antene zewnętrzna do BT gps , potrzebuje anteny na styku MCX - bynajmniej cos o tym pisze w instrukcji holux gr-230 . Czy MCX różni sie czyms od MMCX
Co do WASS / EGNOS to wyczułem żę to tak czasami nie działa.
Program Gps viewer mam zaisntalowany, ale dokońca nie wiem co oznaczaja te słupki poniżej rysunku z satelitami ? Domyślam sie że numery satelit to te kółeczka czerwone na rysunku globu - dobrze myśle ?