Uchwyt do PDA Globalsat AH102

• 13 Odpowiedzi
  • 1487 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 19, 2005, 13:22:34 »
Czy ktoś z Was używa może takiego uchwytu
http://www.gps.strefa.pl/product_info.php?cPath=68_108&products_id=481
Mam Forda Focusa, w którym deska rozdzielcza jest dość długa i wydaje mi się, że ramie powinno mieć dł. co najmniej 30 cm.
Jeżeli ktoś ma doświadczenia z uchwytem w Focusie, to proszę o pomoc w wyborze. Przede wszystkim zależy mi, żeby uchwyt nie wymagał przytwierdzenia śrubami.

Pozdrawiam, Krzysiek

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2005, 15:59:26 »
Mam cos takiego, teraz przewraca sie w piwnicy, ma slabej jakosci gumowa przyssawke, kilka razy w trakcie jazdy "pucila" szybe i uznalem, ze lepiej nie kusic losu , narazac pda na rozbicie - zrezygnowalem z niej.
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2005, 17:28:11 »
Co w takim razie warto kupić? Uchwyt nie musi być aktywny - będę używał nawigacji na krótkich trasach.
Mam PDA Loox 720.

Pozdrawiam, Krzysiek

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2005, 17:34:27 »
Cytat: claude_szz
Mam cos takiego, teraz przewraca sie w piwnicy, ma slabej jakosci gumowa przyssawke, kilka razy w trakcie jazdy "pucila" szybe i uznalem, ze lepiej nie kusic losu , narazac pda na rozbicie - zrezygnowalem z niej.
dziwne, ze ci "puscil"... ja osobiscie uzywalem przez prawie rok takiego uchwytu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48748229 i ani razu sam sie nie odkleil... trzeba pamietac o czystej szybie i lekko zwilzonej powierzchni

krzysiek - moze cos z uchwytow na kratke wentylacyjna?

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 19, 2005, 17:43:17 »
Myślałem o tym, ale chciałbym się poradzić kogoś kto używał coś takiego w Focusie, w którym deska rozdzielcza jest dość nietypowa.
Czy np. taki uchwyt do kratki wentylacyjnej nie będzie sam opadał razem z regulacją nawiewu?

Pozdrawiam, Krzysiek

*

Offline kursk

• *
  • 74
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2005, 17:53:59 »
A może wiecie jaki uchwyt do H6340 jest najlepszy. tak żeby móc ładować baterię w trakcie itd. Moze da się go również wykorzystać jako zestaw głosnomówiący

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 19, 2005, 17:58:07 »
Ano "puscil" i to nie raz, oczywiscie po pierwszym takim zdarzeniu przyklejalem do czystej szyby, odtluszczonej, z lekko zwilzona powierzchnia przyssawki - nie pomoglo a szkoda bo sama kolyska super trzymala toshibe, kupilem teraz wlasnie mocowanie do kratki wentylacyjnej i jestem zadowolony, dodatkowo moge tam wpiac zarowno stosunkowo duzą e830 jaki i mda compact :)
http://sklep.zirius.pl/index.php?d=produkt&id=283

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 19, 2005, 18:34:53 »
Czy ten uchwyt jest tak zrobiony, że nie ma możliwości porysowania pda o uchwyt? Jakieś gąbki lub coś w tym stylu?

Pozdrawiam

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 19, 2005, 18:37:42 »
Tak, wszystkie boczne uchwyty wylozone sa miekka guma, uzywam tego uchwytu juz 2 m-ce i nic nie porysowalem

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 19, 2005, 22:08:03 »
Cytat: krzysiek__m
Czy np. taki uchwyt do kratki wentylacyjnej nie będzie sam opadał razem z regulacją nawiewu?
uchwyty te maja specjalne "lapki" (na koncu ich sa male zaczepy), ktore wchodza gleboko w szczeliny miedzy nawiewem - trzyma sie to mocno i pewnie

ja osobiscie sie troche obawialem, ze bedzie podczas jazdy stukac i latac ale nic sie takiego nie dzieje i jestem bardzo zadowolony

nie wiem jak uchwyty innych firm ale np GOMADIC jest bardzo maly - podobno 30% mniejszy od innych w zwiazku z tym po wlozeniu do niego palmtopa prawie uchwytu nie widac

tak jak napisal kolega wszystkie miejsca stycznosci z palmtopem wylozone sa specjalna gabka

jesli moge ci cos poradzic to kupuj uchwyty albo polecone przez kogos albo te lepsze bo oszczedzac np 20-30 zl nie ma co jak potem czlowiek ma byc niezadowolony

powodzenia :)

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 20, 2005, 09:27:35 »
Właśnie jakiś dobry uchwyt mi jest potrzebny. Oglądałem opisy różnych uchwytów w internecie i nie jestem przekonany na ile taki mocowany do kratki wentylacyjnej będzie się sprawdzał w Focusie.
W opisach tych uchwytów jest napisane, że kratka powinna być pozioma. U mnie jest owalna. Najlepiej by było przetestować. Czy zna ktoś może sklep z takimi akcesoriami w Gdańsku?

Pozdrawiam, Krzysiek

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 20, 2005, 10:13:16 »
Cytat: krzysiek__m
nie jestem przekonany na ile taki mocowany do kratki wentylacyjnej będzie się sprawdzał w Focusie.
Zobacz uchwyty firmy Brodit. Do Focusa masz taki wybór:
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=632833&fid=1211948
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=805940&fid=1224777
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=633196&fid=1225006
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=632833&fid=1225003

Są tam pokazane zdjęcia z montażu, możesz się zorientować jak to będzie wyglądać. Pamiętaj, że to jest tylko podstawka pod uchwyt, do tego trzeba dokupic uchwyt dedykowany dla Twojego palmtopa.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 20, 2005, 10:43:13 »
Dziękuje.
Faktycznie bardzo fajnie to wygląda. Z tego co widziałem podstawka do Focusa kosztuje ok. 100 zł.
Niestety uchwytu do FS loox 720 nie mogę znaleźć w polskim sklepie (pasywnego).
Na www.bajtel.pl znalazłem jedynie aktywny w astronomicznej cenie 488 zł!!!!
Co jak co, ale 580 zł za uchwyt to przesada.
Mam jeszcze jedno pytanko do użytkowników uchwytu Brodit - na zdjęciach nie widać żadnego wykończenia uchwytu jakimś miękkim materiałem. Czy jest to sam plastik? Trochę bym nie chciał porysować obudowy palmtopa.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 24, 2005, 16:22:58 »
Znalazłem sprawdzające się rozwiązanie z wykorzystaniem uchwytu na telefon/kubek kupionego w Norauto.
Po drobnych przeróbkach niewielkim kosztem (kosztował 15 zł) mam uchwyt ergonomicznie zamontowany, dobrze trzymający looxa.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zdjęciami, to proszę pisać - prześlę e-mailem.
Przy okazji gdzieś na forum przewijało się pytanie o taśmę dwustronną.
Ja zastosowałem taśmę firmy Wurth przeznaczoną do przyklejania listew ozdobnych szerokości 12 mm i grubości 0,8 mm.
Trzyma tak, że miałem problem z oderwaniem uchwytu od deski!

Pozdrawiam, Krzysiek