Uchwyt do hx4700

• 8 Odpowiedzi
  • 987 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline old_

• *
  • 92
Uchwyt do hx4700
« dnia: Styczeń 28, 2005, 13:23:53 »
http://www.4active.pl/prod_akc_A2006AL.htm - warte zakupu do hx4700? Może ktoś posiada takowy uchwyt i podzieli się uwagami.

pozdr.

old_

*

Offline maon

• **
  • 104
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2005, 14:15:55 »
A zastanawiales sie nad uchwytem dedykowanym np.
http://www.palmtopy.pl/?Section=-1&Product=470#

Moze mozna to gdzies taniej kupic ....

To jest ciezki iPAQ i ten patent z przylepcem do szyby jest moim zdaniem taki sobie.
Mialem (a wlasciwie mam) taki - i wiem z doswiadczenia ze drga podcza jazdy, co jest dosc irytujace. Poza tym podlaczanie nie jest najwygodniejsze.

Teraz uzywam brodita i jest naprawde super !!

M.

*

Offline old_

• *
  • 92
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2005, 14:36:42 »
Oglądałem go już wcześniej ale ta cena jest masakryczna nawet biorąc pod uwagę cenę samego ipaq'a - bez przesady co może tyle kosztować w uchwycie?? Poza tym montaż tego uchwytu wymaga dodatkowego elementu - tak przyjamniej wynikało ze strony producenta - który montuje się na kokpicie auta - w moim przypadku odpada - auto mam jeszcze na gwarancji i nie chcę sytuacji gdzie będę się tłumaczył serwisowi dlaczego coś grzebałem przy dzwigni zmiany biegów - taki montaż proponują fachowcy z brodita do scenic'a_2.

pozdr.

*

Offline statyczny_egon

• **
  • 142
  • Sprzęt: ipaq 214, IPAD2, iP4s
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2005, 15:01:05 »
Witam.
Proponuję obejżeć http://allegro.pl/show_item.php?item=40529697.
Podobny uchwyt kupiłem do h2210 / model bez IRDA, nieco tańszy /, ale bez problemów eksploatuję w nim hx4700. Uchwyt ma wbudowany maleńki zmacniacz mcz., ale jego jakość odwzorowania dźwięku pozostawia wiele do rzyczenia. Prawidłowo przyklejona przyssawka utrzymuje bez problemów uczwyt z ipakiem.. Fakt , troszkę sie kolebie na nierównościach drogi. Ale to również zależy od samochodu..:).

*

Offline old_

• *
  • 92
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2005, 15:15:20 »
Link działa poprawnie bez "." na końcu - poradziłem sobie ;). Uchwyt fajny tyle tylko że ma chyba bardzo krótkie ramię, a to dyskfalifikuje go w moim przypadku - szyba daleko od kierowcy. Jutro może uda mi się obejrzeć model o który pytałem - jak się nada to chyba kupię.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2005, 16:00:32 »
Cytat: old_
...bez przesady co może tyle kosztować w uchwycie?? Poza tym montaż tego uchwytu wymaga dodatkowego elementu...

Co może tyle kosztować w uchwycie? Monopol i nowość! ;)
A poważnie: jak to ustrojstwo się montuje? Wkrętami do deski czy jakś inaczej? Czy cena obejmuje komplet czy jeszcze (o zgrozo!) trzeba coś dokupić?

*

Offline maon

• **
  • 104
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2005, 16:35:38 »
"A poważnie: jak to ustrojstwo się montuje? Wkrętami do deski czy jakś inaczej? Czy cena obejmuje komplet czy jeszcze (o zgrozo!) trzeba coś dokupić?[/quote]

Można przkręcic bezpośrednio do deski - ale zrobiłem to inaczej.

Ja mam Lagune II - dokupilem taka nakladkę na obudowę nawiewu
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=633535&fid=1223902
Rewelacja - zero otworów, śrub, nic!! Może są takie do Scenica ?

Są też uniwersalne uchwyty - z regulacją, ale żaden unwersal mi laguny nie pasował ....

Dużą zaletą tego uchwytu jest to - że jedną ręką, bez kombinacji wkladasz ipaqa do zestawu i wyglada profesjonalnie.

Ale to moje zdanie ... ;)

*

Offline corona

• 251
Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2005, 18:18:25 »
Brodit ma jedne z najlepszych uchwytów oraz sposoby ich montażu, (bezinwazyjnie), - nie ma dwóch zdań.
Żaden uchwyt przylepiony na szybę nie da się porównać do poprawnie zamontowanego do deski. Nie wspomnę już o bezpieczeństwie w czasie np. kolizji.
Różnica tkwi tylko i wyłącznie w cenie, jest ona 5x wyższa., ale uchwyt jest przygotowany specjalnie pod wybrany model PocketPc.
Do montażu otwory są zbędne. Proponuję zajrzeć na stronę www.brodit.com Tam wszystko jest jasno pokazane.
A sam zakup na pewno nie w Polsce, bo zdzierają jak się da. Polecam naszych zachodnich sąsiadów, gzie cena za komplet do montażu, wraz kosztem przesyłki do Polski będzie o 20% tańszy niż koszt w kraju
http://www.dragiton-shop.de/
Cena jest tym bardziej "atrakcyjna*", że euro ma niski kurs.
*wiem że to pojęcie względne, ale wydac 100PLN mniej przy tym zakupie, może świadczyć o atrakcyjności.

Uchwyt do hx4700
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2005, 23:30:05 »
Uchwyty Brodita są faktycznie idealnie dopasowane do danego modelu palmtopa czy palmofonu. Koszt jest odstraszający - w Polsce np. 475 PLN za uchwyt + prawie 100 PLN za ProClip do bezinwazyjnego montażu.
Zasadniczo natomiast pozwala to na montaż uchwytu w dogodnym miejscu i bardzo stabilną regulację kąta położenia palmtopa. Porównanie z uchwytami na "wyginanym" wysięgniku (np. Arkon) wypada zdecydowanie na korzyść Brodita - nic nie drga, a sam uchwyt pozwala na odwrócenie go "do góry nogami" bez obawy o wypadnięcie pocketa.
Szczególnie warto jeśli ma się zamiar zrobić "nieprzenośną instalację z GPS-em na kabelku - można podłaczyć się na stałe pod instalację 12V i praktycznie ukryć wszystkie kable - jest to bardzo eleganckie.

W moim przypadku montaż na ProClipie w Bravie się nie sprawdził ze względu na zasłanianie dostępu do pokręteł i wyświetlacza radia, zamówiłem więc konsolke Kudy - w przyszłym tygodniu powinienem dostać - może zrobię kilka fotek. Wina leży po stronie auta - praktycznie nie ma  miejsca na wygodne zamontowanie czegokolwiek:(

Z kolei w Peugeocie 406 uchwycik Brodita na ProcClipie mocuje się w prawie idealnym miejscu - w zasięgu ręki i oka, a sam uchwyt i palmtop nic nie zasłaniają w konsoli.

Jeśli kogoś stać, to warto zainwestować, jak ktoś używa nawigacji sporadycznie, to szkoda kasy.