Tv-out

• 9 Odpowiedzi
  • 1676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tv-out
« dnia: Kwiecień 12, 2007, 22:39:23 »
Kojarzycie urzdzenie z TV-OUT'em w ktorym moznaby zainstalowac nawigacje?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Tv-out
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2007, 10:18:18 »
Kojarzycie urzdzenie z TV-OUT'em w ktorym moznaby zainstalowac nawigacje?
Jeśli chodzi o pockety to Axim X50 ma wyjście wideo przystosowane do łączenia z monitorami (z telewizorem raczej nie). Coś podobnego miała też stareńka Toshiba E740.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2007, 19:36:14 »
No właśnie, mało takich urządzeń.  A chciałbym podłączyć coś z navi do monitora w aucie. 
I chyba dzisiaj znalazłem rozwiązanie -  nowy Samsung SGH-I750 na WM z tv out'em a że właśnie mam wymienić telefon to chyba to jest to.  Pda jest mi niepotrzebne.  Eten za duży jak na telefon.  tylko teraz jaka navi pod tego samsunga?

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2007, 19:45:08 »
A czy czytałeś to: http://htc-zone.nazwa.pl/samsung-i750/samsung-i750.html ? Z tego co tam pisze
TV - ... Niestety nie obejrzymy w ten sposób płynnie filmu, gdyż odświeżanie to tylko kilka – kilkanaście klatek na sekundę, ale prezentacja zdjęć, czy też innych treści działa w sposób zachwycający.
Nie wiem jak to wygląda w praktyce, jednak obraz może troszkę "skakać".

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2007, 11:07:37 »
Ja to przerabialem u siebie. Dobrze sprawdza sie X50V z wyjsciem monitorowym. Obraz jest ostry i wyrazny...ale niestety TTN nie odpala sie na monitorze zewnetrznym. Inne programy do nawigacji chodza ok (sprawdzalem iGo i Destinatora PN). Niestety obsluga jest troche klopotliwa bo obraz wyswietla sie na monitorze, a program wciaz obsluguje sie na PDA (ktory ma ekran wylaczony) wiec trzeba sie poruszac jakby "na slepo"...

Jesli masz kilka ekranow w aucie to wstaw lepiej CarPC. Ten sprzet mocno teraz potanial...a PC to PC, zadna mala zabawka sie nie umywa...Bedziesz mial mozliwosc nie tylko nawigacji, ale rowniez grania filmow DVD, DiVx, WiFi itp...

*

Offline DAAMOOK

• *
  • 98
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2007, 19:46:49 »
Pomysl nad platforma pc. A dokladniej plyta w formacie itx -> na niej robi sie carPC.
Plyta glowna jest wielkosci 17x17cm i ma procesor, k.graficzna, k.dzwiekowa, usb, lan, wyjscie tv.
Trzeba tylko dokupic ram i hdd.

Koszt na allegro to okolo 400zł za plyte z 900 MHz prockiem.
Bedziesz mial normalny komputer za niewiele wiecej niz 800-900zł ktory bedzie pieknie dzialal w samochodzie i bedzie malutki.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2007, 08:34:35 »
a ja polecam do auta UMPC

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2007, 18:34:35 »
Pomysl nad platforma pc. A dokladniej plyta w formacie itx -> na niej robi sie carPC.
Plyta glowna jest wielkosci 17x17cm i ma procesor, k.graficzna, k.dzwiekowa, usb, lan, wyjscie tv.
Trzeba tylko dokupic ram i hdd.

No i oczywiscie zasilacz...ale te tez potanialy. Mam gdzies w domu linka do sklepu co sprzedaje wszystkie podzespoly. Nowy zasilacz samochodowy do plyt ATX (o mocy 250W) jest wielkosci paczki papierosow ! Plyta all in one ma zwykle rowniez wyjscie TV wiec procz monitorow komputerowych mozna uzyc zwykle ekrany (obraz oczywiscie nieporownywalnie gorszy).

Windowsa mozna "powykrajac" dzieki czemu zajmuje niewiele i laduje sie szybko....

*

Offline telemach

• **
  • 245
  • Sprzęt: Loox 720, Libretto 100CT, SPV E650, Omnia II
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 13, 2007, 20:38:15 »
zawsze zostaje PocketPC z wyjsciem TV tj. XDA Flame

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 13, 2007, 20:48:59 »
A zapominacie o MDA Ameo - działa doskonale z Tomtomem oraz zewnętrznym monitorem
potrzebna zgoda