no dobra to jako, że ostatnio wprowadzałem głównie punkt zapalne bo mnie Lutek i Nocny_M trochę w@#$#@li

to może trochę coś komuś podpowiem

)
stary wybieraj głównie pomiędzy programami jeśli wybierasz spomiędzy tych dwóch, one różnią się dość mocno, w mapach raz jest lepszy ten, potem ten, a potem ten ma bzdury na mapie a potem następny chce dopłaty za nową mapę i tak w kółko ... docelowo może już za rok pokrycie będą mieli podobne
Jeśli interesuje Cię tylko czysta nawigacja wsiadasz do auta kierunek Mszana Dolna to kup Destinatora, cena dobra szafa gra
Jeśli chciałbyć coś pooglądać na mapie, poplanować, pocudować wprowadzić punkty Via to kupuj TomToma. Znacznie lepszy i bogatszy interfejs, dużo bezpłatnych programów dodatkowych do zmiany menu i takie pierdoły, dużo POI płatnych, bezpłatnych itp itd.
W Destinatorze tragicznie się przegląda mapę, której czytelność w zależności od zoomu jest kiepściuteńka. Ja tego np. nie trawię. Ale swoje zadanie czysto nawigacyjne obie nawigacje wypełnią cacy.
Wybrałbym TomTom albo trzecią drogę

widać też, że AM sobie postawiła trochę za ambitne jak na nią

zadanie dojścia do poziomu europejskiego i też można ją rozważyć. Ale na razie drogo a nawet trasy nie potrafi wyznaczyć (to do czego jest ten program ? żeby był ?

). No ale na pewno to poprawią a może nawet za rok zrobi się z tego niezły app choć jak widzę z ich postępów także graficznych to nie prowadzą tej działalności tak jak naprawdę by można, siermieżnie im to wszystko idzie, ciężko, w wymuszony sposób, bez polotu, bez inwencji. Mają to szczęście, że Polaków jest nie wiem ile ale może 40mln tak więc mogą żyć tylko z polskiego rynku.
No ale u nas to mało jest takich orłów, którzy prowadzą działalność tak jak naprawdę by można (no może poza zakładami mięsnymi Dudy

) ) także może cieszmy się z tego co mamy

)
Teraz łatwiej wybrać ?
ps. TomTom jest poważnym graczem i będzie się mógł zawsze trzymać. Destinator może nawet zniknie za jakiś czas (ale dłuższy). Am różnie może być. iGo niestety jeszcze też nie można być pewnym stabilności firmy. Ale tak naprawdę ceny teraz, szczególnie za Destinatora są tak korzystne, że najwyżej jak dojrzejesz za jakiś czas to sobie kupisz coś innego w zalezności od potrzeb za rok albo cuś