Szukam mapy offline, podobnej do google maps

• 15 Odpowiedzi
  • 7889 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szukam mapy offline, podobnej do google maps
« dnia: Sierpień 22, 2010, 21:13:29 »
Witam, poszukuję mapy offline, która nie wymagałaby ani GPS ani internetu.
Google maps są fajne, lecz potrzebują połączenia z internetem.
Zna ktoś może jakieś mapki które działają tak jak google maps (np. podajesz 2 lokalizacje i Ci pokazuje trasę itp itd.)?
Najlepiej jakby działała pod WM 6.1 na tosi g900 ;)
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Szukam mapy offline, podobnej do google maps
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2010, 10:20:52 »
Chyba każdy program do nawigacji typu AutoMapa, TomTom, iGo itd. oferuje taką funkcjonalność.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline puszatek

• **
  • 196
  • Sprzęt: g900 + Samsung B2100 + Omnia II + HTC Mozart +...
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2010, 12:52:08 »
Ale nie każdy z tych podanych obsługuje "tryb pieszy" (automapa na pewno nie). Jeżeli o taki Ci Chodzi Ryszard to iGo chyba go wspiera, oraz Garmin (który ma specjalne mapy topograficzne + mapy użytkowników). Oba działają świetnie na g900.
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2010, 14:14:58 »
Tak, chodzi mi o "tryb pieszy".
puszatek, dzięki za informację, zaraz poszukam jakiś wersji testowych i zobaczę czy wszystko działa tak jak chciałem :).

*

Offline puszatek

• **
  • 196
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2010, 14:32:29 »
Ryszard666 w takim razie polecam Ci jeszcze aplikacje do map rastrowych. Dzięki nim możesz zeskanować dowolną mapę turystyczną (bądź też znaleźć w internecie) i nawigować na niej. Dodatkowo możesz zgrywać mapy właśnie z google maps i innych tego typu programów. Mini przewodnik tutaj http://smartmobile.pl/programy-gps-dla-turystow-wm-symbian-java
Regulamin
Arcomage PL

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline puszatek

• **
  • 196
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2010, 14:59:14 »
A z Polskich projektów ukierunkowanych na nasz kraj to http://ump.waw.pl/. mapy te obsługuje między innymi aplikacja garmina. A same mapy? Są miejsca gdzie najmniejsza leśna drużka jest zaznaczona :)
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2010, 16:13:34 »
Hmm, pobrałem tego Garmin'a i gdy go próbuję zainstalować wywala mi błąd że mam za mało pamięci podstawowej.
Wie ktoś ile trzeba jej mieć, aby zainstalować ów aplikacje ( obecnie mam 8mb wolnego ;])

Po??czone: Sierpień 23, 2010, 16:50:58
Udało mi się zainstalować Garmina, ale woła o połączenie z GPS, albo o włączenie telefonu (czyli połączy się przez wap) ;/.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 16:50:58 wysłana przez Ryszard666 »

*

szeset

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2010, 16:58:42 »
Ale nie każdy z tych podanych obsługuje "tryb pieszy" (automapa na pewno nie).
No to ja mam jakąś ruską wersję, bo moja ma :P Stara jest, fakt, ale ma ubogą wersję :ohreally:

EDIT: Aaaaa... no tak, ale do wytyczenia trasy już musi się połączyć. Ale jako zwykła mapa, to no problem
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2010, 17:01:08 wysłana przez szeset »

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2010, 17:30:17 »
Potrzebuje takie czegoś jak google map'a ma że podaje kilka pkt. a on mi z tego zrobi trasę i potem sobie tylko przesuwam mapę w górę w dół aby widzieć gdzie dalej iść.

*

Offline puszatek

• **
  • 196
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2010, 17:56:30 »
Hmm dziwne, i to bardzo. Miałem na g900 Garmina i korzystałem bez gps na pewno... Nie mam chwilo g900 pod ręką żeby to sprawdzić ale się dało..
W takim razie raz jeszcze zacytuję "Ryszard666 w takim razie polecam Ci jeszcze aplikacje do map rastrowych. Dzięki nim możesz zeskanować dowolną mapę turystyczną (bądź też znaleźć w internecie) i nawigować na niej. Dodatkowo możesz zgrywać mapy właśnie z google maps i innych tego typu programów. Mini przewodnik tutaj http://smartmobile.pl/programy-gps-dla-turystow-wm-symbian-java".
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 23, 2010, 18:03:15 »
Po paru próbach jakoś mi zaskoczyła, ale nie widzę opcji aby pokazało mi prasę z pkt A do B.
Z tego co zauważyłem robi on trasy na podstawie Domowego położenia czy jak to się nazywa i adresu który się poda, przy czym trochę to trwa i zjada bardzo dużo pamięci ;]

*

Offline puszatek

• **
  • 196
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 23, 2010, 18:57:39 »
Masz rację mój błąd. Nie ma tam chyba takiej opcji żeby wpisać trasę między dowolnymi pk. A przynajmniej nie na urządzeniu bo jest też aplikacja na PC MapSource która służy do wgrywania map a zarazem zaprogramowanych wcześniej tras.
Tylko jeszcze może sprecyzuj o którą funkcjonalność bardziej Ci chodzi:
a) Siadasz sobie dzień wcześniej i planujesz górską trasę którą jutro chcesz przejść i wspomagać się mapka z gps
b) idziesz sobie miastem, kolega mówi że właśnie jest dobra impreza w klubie 2 dzielnice dalej. Słabo znasz miasto i chcesz wpisać swój aktualny adres oraz adres klubu by otrzymać trasę.

Heh obcje b) ma chyba igo ale teraz już nie jestem pewien a znowu nie mam jak sprawdzić. Może ktoś z forum jest w stanie ?(bo igo na g900 działa dobrze)

No to ja mam jakąś ruską wersję, bo moja ma :P Stara jest, fakt, ale ma ubogą wersję :ohreally:
.

A możesz mi podać gdzie jest ta opcja? Bo ja widziałem tylko różne wariacje pojazdów.
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 23, 2010, 19:32:59 »
Wybieram odpowiedź B ;)
Tak samo działa google map, ale ona włączy się wapem ;/

*

Offline puszatek

• **
  • 196
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 24, 2010, 11:31:21 »
Sprawdzone- IGO8 spełni Twoje oczekiwania. Ma możliwość natywnego wyboru dwóch punktów i pokazania trasy między nimi (oraz szczegółów trasy). Działa ładnie na g900.
Najpierw wyszukujesz jeden pk i wyznaczasz go jako  startowy albo docelowy, następnie wyszukujesz drugi.
Regulamin
Arcomage PL

*

Zachu

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 28, 2010, 00:34:14 »
Masz rację mój błąd. Nie ma tam chyba takiej opcji żeby wpisać trasę między dowolnymi pk. A przynajmniej nie na urządzeniu bo jest też aplikacja na PC MapSource która służy do wgrywania map a zarazem zaprogramowanych wcześniej tras.
Jednak się da. Trzeba wejść w tryb symulacji czyli wyłączyć GPS. Później można ustawić punkt A i B.