Holux GPSlim236 nie znajduje sygnału

• 4 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 14, 2007, 19:50:52 »
Witam serdecznie

mam GPS Holux GPSlim236, do wczoraj wszystko dzialalo. Automapa 3.9.3 + Dell Axim x51V. Dodam ze sygnal byl odbierany bez problemow w domu bez koniecznosci wychodzenia na zawnatrz. Dzis wlaczam GPS i kobiecy glos w kolko powtarza - szukam sygnalu GPS. Lampka kontrolna sygnalu na GPSie pali sie na stale na pomaranczowo. Dokumentacja do GPS stwierdza ze jest to poszukiwanie sygnalu. Do chwili obecnej GPS nie znalazl sygnalu. Nie pomaga Cold Reset z dolaczonego softu ani wyjecie akumulatorka z GPS. Jednym slowem HELP !!!!!

*

Offline milus

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500+, Tungsten E
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2007, 22:11:36 »
Pytanie może głupie ale czy świeci się niebieska lampka?
Mój Slim też się biesi i wymaga kilkunastu (kilkudziesięciu?) wachlowań włącznikiem aż łaskawie się włączy - wydaje mi się że jest to jakiś feler mechaniczny włącznika - tłumaczę sobie że nie działa moduł bluetooth i brak sygnału do PDA/ telefonu/ innego odbiornika informacji. Myślę że ten moduł jest włączany włącznikiem?
Ma może ktoś inne teorie.

*

Offline lorjar

• 21
  • Sprzęt: HP 2790 + NOKIA LD-3W
Holux 236
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2007, 13:20:03 »
Witam.
Przeczytalem Pana post dotyczący Holuxa'a GPSlim 236 - i niestety mam też taki problem...... czy rozwiązal Pan juz go?jesli tak to prosiłbym o konkretną porade.......co zrobic żeby GPS znów działał jak kiedyś.
Pozdrawiam
Lorenz Jaroslaw
Pozdrawiam
LORJAR

*

Offline milus

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500+, Tungsten E
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2007, 05:27:16 »
Nie wiem do którego z nas to pytanie?
Jeszcze nic nie zrobiłem - jak chcę włączyć gada to macham włacznikiem w obie strony aż zaskoczy, a  jest to z reguły kwestią 1-2 minut :(
Zdarzyło mi się kilka razy stracić połaczenie BT pomiędzy GPS a Nokią, więc tendencyjnie  uwazam za winnego włącznik. Jeśli zwyciężę w tym nierównym pojedynku to na pewno się pochwalę.

*

Offline lorjar

• 21
  • Sprzęt: HP 2790 + NOKIA LD-3W
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2007, 17:36:48 »
dzieki........... pytanie jak zrobic ten colt reset? moze mozna wgrac nowsze oprogramowanie??????????????????? jesli tak to prosze o porade
pozdrawiam
Pozdrawiam
LORJAR