rozlacza sygnal gps

• 3 Odpowiedzi
  • 729 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rozlacza sygnal gps
« dnia: Wrzesień 13, 2006, 20:51:38 »
witam, kupilem pare dni temu ppc hp h2210, pozyczelem do tego na sprobowanie dwa gps, jeden noki, nie wiem jaki,  drugi navibe na bluetooth sirf star III, resetowalem juz ipaq,a nawet, mam ciagle problem z automapa 3.9.3, innego programu jeszce nie testowalem (kopia wiadomo jakiego pochodzenia) noi jak sobie jade to sobie jade, ale jak zbocze z wyznaczonej trasy, przy przeliczaniu nowej drogi, rozlacza mi sygnal gps, ipaq wyglada na sprawnego, bluetooth  dziala raczej dobrze, po gprs z komorka spoko internet smiga itd, laczy sie bez zarzutu, gps znajduje satelity, no jeden bubel ze sie rozlacza jak przelicza nowa trase noi czasami tez w trakcie jazdy pozwala sobie zgubic sygnal.... bawie sie tym od 2 dni wiec jestem raczej zielony.... noi nie moge sobie dac rady, odbioornik napewno dobry bo u kumpla na tej samej mapie w q-tek'u dziala prawidlowo... wiec nie wiem co jest.

*

Offline cin2000

• 509
rozlacza sygnal gps
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2006, 00:36:58 »
Generalnie trzeba chyba odradzać zakup 2210 jako sprzętu do nawigacji.

Nie jesteś pierwszy, popatrz tutaj:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=49691

Spróbuj w AM z ustawieniami tego bufora przeciw zrywaniu GPS.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

rozlacza sygnal gps
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2006, 11:05:59 »
no to troche nie zaciekawie, trzeba bedzie chyba sprzedac palmtopa, a moze jest jakies inne rozwiazanie, ? czy na karcie SD/MMC taki GPS sprawowal by sie w miare przyzwoicie ? albo na usb moze da sie jakos podlaczyc GPS-a ?

rozlacza sygnal gps
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2006, 12:15:24 »
dowiedzialem sie ze slot CF i SD dzialaja niezaleznie, wiec karte pamieci na SD sobie wloze i zamowilem GPS  Holux GR-271 CompactFlash, mam nadzieje ze bedzie dobrze smigal.