Rikaline GPS 6010 + tani palmtop (ale jaki :)

• 0 Odpowiedzi
  • 830 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC Sensation + HTC Touch Pro2 + HTC TyTN2
Rikaline GPS 6010 + tani palmtop (ale jaki :)
« dnia: Sierpień 29, 2004, 02:53:26 »
Witam,

Pisze po raz pierwszy na tym forum, a wiec na wstepie witam Wszystkich :)

Jestem szczesliwym posiadaczem odbiornika GPS firmy Rikaline, model 6010
( http://www.rikaline-gps.pl/content/view/6/ ). Dotychczas korzystalem z niego poprzez kabelek GPS->USB podlaczony do notebooka z zainstalowana AutoMapa jednego
miasta i Polski. Niestety komfort korzystania z takiego rozwiazania podczas jazdy samochodem jest kiepski, dlatego szukam taniego palmtopa, ktory bedzie wykorzystywany tylko i wylacznie do autonawigacji.

Znalazlem jeden w miare tani model (ok. 1000 zl), a mianowicie Acer n10
( http://www.acer.pl/acereuro/page4.do?dau22.oid=2481&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=13&ctx1=PL&crc=1313583619 ). Spelnia moje wymagania, a mianowicie jest w miare tani, nowy, ma MS PocketPC 2003, zlacze CF (mam juz karte CF 256M) i procesor obslugiwany przez AutoMape (z tego
co wyczytalem, to musi to byc ARM/Strong ARM min. 200Mhz lub min. Intel PXA250).

I tutaj pojawia sie maly problem. Co prawda zakupilem odbiornik GPS z odlaczalnym kablem i moge dokupic kabel GPS do PDA, ale niestety na liscie obslugiwanych kabelkow sa tylko kabelki do Acer N20, ktore wiem, ze nie sa w Polsce oficjalnie dostepne (chociaz na Allegro ktos sprzedawal ten model kiedys). I teraz mam zasadnicze pytanie, czy
ktos z Was orientuje sie, czy gniazdo synchronizacji jest takie same w N20 jak w N10 ? A moze ktos z Was korzysta z odbiornika Rikaline 6010 podpietego do Acer N10 ? Prosze Was o pomoc, niestety nawet w Acer Polska tego nie wiedza :( Przegooglowalem wszystko, ale niz nie znalazlem :(

Co wogole sadzicie o modelu Acer N10 ? Warto kupic ?

A moze ktos z Was zna jakis model palmtopa (taki do 1100zl), ktory bedzie wspolpracowal z tym odbiornikiem (lista na http://www.rikaline.com/gps_receiver.htm ) i bedzie w stanie pomiescic AutoMape jednego Miasta + Polski i bedzie dzialal w miare szybko z AutoMapa. Oczywiscie najlepiej z PocketPC 2003. Jestem calkowitym laikem w sprawach PDA, ale slyszalem, ze AutoMapa chodzi zdecydowanie szybciej na PPC 2003 niz na PPC 2002. Czy to prawda ? Niestety palmtopy z PPC2002 sa zdecydowanie tansze :)

Prosze Was o pomoc i z gory dzieki :)

Pozdrawiam,

Maciek