Qtek 9100 + AM + GPS Bluetooth - ROZWIĄZANIE KŁOPOTÓW

• 1 Odpowiedzi
  • 613 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qtek 9100 + AM + GPS Bluetooth - ROZWIĄZANIE KŁOPOTÓW
« dnia: Czerwiec 09, 2006, 12:38:02 »
Problem dotyczył współpracy aparatu Qtek 9100 (SPV M3000) z popularnym odbiornikiem GPS na chipsecie nemerix oraz Auto Mapy w moim przypadku w wersji 3.9.3.
Po troszę motodą prób i błędów, ale też analizowania pewnych faktów doszedłem do usatwień, które działają u mnie w 100%. Nigdy nie zrywa połaczenia i nigdy nie musze parować od nowa urządzeń nawet po soft-resecie czy po wyjęciu baterii z GPS'a. A więc:
-Ustawienia/Conneciotns/BT i praujemy urzadzenia. GPS prosi o kod więc podajemy standardowy "0000". Gdy juz mamy BT GPS na liscie urzadzen wchodzimy do portow i ustawiamy nowy port Outgoing. Ustawiamy BT GPS na porcie COM6.
W AM w ustawieniach GPS wyłączam funkcję "Otwieraj port tylko gdy używany" oraz "Próbuj ukrywać Bluetooth Browser". Prekosc komunikacji ustawiam na 57600 (bodajze to moze byc kluczem do sukcesu). reszta standardowo czyli bez zadnych zmian. W ustawieniach AM podaje bufor GPS na 8KB. No i to w zasadzie wszystko.
Wczesniej meczylem sie kilka dni z tym problemem i nikt nie potrafil mi skutecznie pomoc, wiec teraz mam nadzieje ze pomoge tym wszystkim, ktorzy mieli podobny problem. Oczywiscie mozna sie bawic w zmiane poszczegolnych paramterow i wykryciu, ktory tak naprawde odpowiada za bledna wspolprace. Powodzenia.

dzieki
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2006, 13:44:59 »
dzieki Stary!!!!!
to jest na prawde porada jakich malo!!!
ladnie opisane, i co wazniejsze DZIALA!!!

POZDRAWIAM