pytanie glownie do osob poza krajem...

• 13 Odpowiedzi
  • 1180 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lipciopda

• 6801
« dnia: Styczeń 22, 2005, 08:07:21 »
ktos sie orientuje czy jest jakis program do nawigacji, ktory graficznie najbardziej zblizony jest do Automapy - chodzi mi o kontynent amerykanski - USA i Kanada

aktualnie uzywam Destinatora ale uwazam ze ma duzo wad no i same mapy graficznie bardzo odbiegaja od naszego produktu... niby nie powinienem sie czepiac bo glowna funkcje spelnia do jakiej zostal stworzony ale pytam z ciekawosci

chyba najwiekszym plusem Destinatora wg mnie jest mozliwosc wycinania fragmentu mapy, ktory nas interesuje i na jego podstawie generowanie pliku do wgrania do PDA

prosze o informacje zorientowane osoby

zastanawiam sie nad ALK CoPilot Live 5 - www.travroute.com - ostatnio zwyciezyl w konkursie na najlepszy program roku 2004 - nagroda przyznawana przez PocketPC - www.pocketpcmag.com

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2005, 10:56:23 »
Pewnie latwiej o wiarygodne odpowiedzi gdy spytasz o to na amerykanskich/kanadyjskich forach.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2005, 11:01:35 »
pewnie tak ale w niczym nie zaszkodzi jak spytam tutaj poza tym na tamtych forach ludzie nie znaja automapy a o takie porownanie mi chodzilo :)

poza tym widzialem sporo wypowiedzi na forum osob spoza granicy wiec dlatego pytam

*

Offline Heban

• 35
  • Htc Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2005, 21:08:22 »
Cześć  zobacz http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=33&Language=1 może to jest to czego szukasz.

*

papanoel

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2005, 00:28:36 »
programow do nawigacji po kontynencie polnocnoamerykanskim jest sporo     roznia sie miedzy soba niewiele  w zaleznossci od tego w jakim celu chcemy go uzywac bo mozemy wybrac program o profilu mapy drogowej czy tez o profilu mapy topograficznej w zaleznosci od potrzeb w zasadzie kazda firma ktora oferuje mape w formacie elektronicznym oferuje rowniez mozliwosci wspolpracy z gps wiec i jakas tam forme nawigacji
powiem tyle ofert handlowych jest duzo wiec i ceny nie sa wygorowane

aby nie byc goloslownym podam ze za swoj zestaw gps BT plus mapy calych Stanow z mozliwoscia otrzymywania komunikatow glosowych etc.  etc zaplacilem w listopadzie 225 $ plus 7% podatku(vat)
wczesniejsze moje posty byly wlasnie oparte na wykorzystywaniu wlasnie tego zestawu   pozdrawiam
serdeczni

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2005, 03:51:26 »
wiem ze istnieje mnostwo programow - wystarczy wpisac temat w wyszukiwarce - chodzi mi o wlasne doswiadczenia uzytkownikow - moze ktos z was zna copilot'a ?

papanoel - nie napisales jaki soft byl w tym zestawie - podziel sie nazwa prosze to chociaz na screen'y popatrze

*

Offline jasztol

• 278
  • Sprzęt: iPaq 3950, Zaurus SL 5500, GPS Heicom 303MMF
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2005, 05:15:55 »
Nie wiem jak wyglada automapa szczegole, ale moze podobna do Mapopolisa?. W USA uzywam glownie Mapopolis, jakos mi sie podobaja lepiej komunikaty glosowe w tym programie, sa w miare czesto (czasami wrecz za czesto chyba) i z detalami, w Destinatorze, ktory dostalem z GPSem te komunikaty wydaly mi sie ubogie, no i Destinator wyprowadzil mnie kilka razy w pole, bo nawigacja byla niezbyt jasna. Jedynie glos Mapopolisa jest troche wkurzajacy, taki "robotyczny", jakby Terminator-Governator zapowiadal nam zakrety. Copilota wyglada interesujaco, nie probowalem jeszcze.
Pozdro

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2005, 08:51:37 »
no wlasnie - wyglada bardzo ladnie i jesli funkcjonalnosc jest rownie ladna to warto go wyprobowac - tym bardziej ze tak jak pisalem zajal 1 miejsce jako program roku pokonujac destinatora (moje wrazenia z jego uzytkowania sa tez mieszane) - na razie jestem na etapie czytania recenzji i czekam - moze jeszcze ktos sie odezwie ale coraz bardziej mnie korci zeby go kupic

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2005, 11:35:10 »
Tutaj możesz zobaczyć na porównanie programów działających w USA.
http://www.pocketgpsworld.com/menu_gpsstreetrouting.php

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2005, 11:59:47 »
super link - wielkie dzieki

*

papanoel

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 23, 2005, 16:05:28 »
nie podawalem nazwy aby nie byc posadzonym o reklame
ale prosze bardzo jest to soft OSTIA plus do tego GPS BT
przy tak duzej ilosci informacji mozna do PDA wgrac po kawalku mapy to co w danym momencie jest nam potrzebne calosc to ponad 1.9 G
osobiscie wgralem tylko ramowke do PDA a mapy wgrywam na CF chodzi bardzo przyjemnie  a przede wszystkim dokladnie
jeszcze wazna sprawa soft jet dokladniejszy od map drukowanych mniej w nim bledow   moze na mapie nie ma wszyskich numerow domow ale jesli tylko dotkniesz punktu na ekranie to podane sa i wspolrzedne punktu i podane numery adresowe w rejonie punktu zalezy od skali w jakiej w danym momencie jest mapa
moze bardziej kolorowa i bardziej upakowana znakami graficznymi jest AM ale to czego uzywam spelni moje wyobrazenia o nawigacji
wczesniej przez kilka lat uzywalem GPS GarminaIII mam wiec porownanie co do szaty i szczegolow
zestaw kupiony jako calosc zapewnia  to ze uruchomienie jest latwiejsze i pewniejsze mozecie mi wierzyc    wczesniej walczylem z pojedynczymi elementami tzn PRETEC plusSTRET FINDER i sporo w uruchomieniu zabawy   bo i pamieci malo i CF zajety i jeszcze domyslaj sie jak to poukladac
natomiast to co jest teraz a zwlaszcza GPS BT rozwiazalo lamiglowke
pozostaje mi tylkodokupic podstawkez pojemnikiem na baterie-akumulatory do zastosowan  plecakowych bo akumulator GPS to tylko 4 godziny pracy oczywiscie poza samochodem
calosc to   2215    GPS-PHAROS BT     soft OSTIA
pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 04, 2005, 21:38:44 »
lipciopda- kupiles w koncu tego CoPilota? Jesli tak to czy moglbys opisac wrazenia z jego uzytkowania?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 04, 2005, 23:31:20 »
Cytat: lipciopda
ktos sie orientuje czy jest jakis program do nawigacji, ktory graficznie najbardziej zblizony jest do Automapy - chodzi mi o kontynent amerykanski - USA i Kanada

Wg. mnie nie ma na świecie programu z podobną (atlasową) grafiką. To jest to, co w AM chyba lubię najbardziej.

Z amerykańskich podoba mi się grafika w Navmanie.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 04, 2005, 23:51:12 »
Cytat: piotrmd
lipciopda- kupiles w koncu tego CoPilota? Jesli tak to czy moglbys opisac wrazenia z jego uzytkowania?
nie, jeszcze nie

czekam bo w kwietniu wychodzi nowa wersja destinatora

sie zobaczy :)