Atlas Michelin

• 4 Odpowiedzi
  • 984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Atlas Michelin
« dnia: Listopad 29, 2005, 16:53:56 »
Witam

Czy ktos moglby sie podzielic wrazeniami z uzytkowania powyzszego atlasu na PDA?? Cena wydaje mi sie calkiem znosna, ale nie wiem jak ma sie jego jakosc zwzgledem np TomTom5.

pozdrawiam

Domel

*

Offline lipciopda

• 6801
Atlas Michelin
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2005, 07:42:45 »
aplikacja, o ktorej mowisz nazywa sie na PDA - MapSonic
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/pdt/prod/htm/Mapsonic.htm

program jest jednak bardzo malo popularny i nawet nie zostal wspomniany w zestawieniu aplikacji do nawigacji PPC MAG 2005 roku

glowni rozgrywajacy to:

Co-Pilot Live
Destinator PN
iGuidance
Mobile Navigator 5
OnCourse Navigator 5
TomTom Navigator 5

nie ma cudow - dobry program z dobrymi mapami musi kosztowac min 80-100$ z racji chociazby na mapy, ktore sa kupowane od TeleAtlasu lub Navteq'a

Atlas Michelin
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2005, 09:38:15 »
Cytat: lipciopda
nie ma cudow - dobry program z dobrymi mapami musi kosztowac min 80-100$ z racji chociazby na mapy, ktore sa kupowane od TeleAtlasu lub Navteq'a

Czy ceny tego o czym mowie, czyli via Michelin Navigation klasyfikuja go do grona dobrych programow??
Tu jest link http://www.shop.viamichelin.co.uk/shopdisplayproducts.asp?id=115&cat=%3Cb%3ENAVIGATION+GPS%3C%2Fb%3E

Zastanawiam sie czy nie bedzie to lepszym rozwiazaniem niz tomtom. Jak narazie tomtom mi sie wiesza i nie chce wywalac nie wiadomo ile kasy na soft, z ktorym bede mial problemy

*

Offline lipciopda

• 6801
Atlas Michelin
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2005, 09:47:57 »
hmm... myslalem, ze jest on znacznie tanszy - no nie wiem - nie wypowiadam sie bo nigdy tego programu nie widzialem na oczy - ale fakt nie uwzgledniania go w najwiekszych zestawieniach chyba cos znaczy...

czemu TT ci sie wiesza? masz najnowsza wersje?

sprawdz sobie program o nazwie PaPaGo
http://www.pocketgpsworld.com/PaPaGO-US-review.php

wersja demo dziala chyba przez 7 dni bez zadnych ograniczen

najrozsadniejsza alternatywa dla TT w Europie jest chyba Destinator lub Mobile Navigator

[Dodano: 2005-11-30 09:50:51]
swoja droga ciekaw jestem jakie ma pokrycie ta mapa Czech Republic/Poland za 149 euro

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Atlas Michelin
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2005, 10:08:48 »
glowni rozgrywajacy to:
Dodałbym jeszcze Route66, który zwykle mieści(ł?) się w pierwszej piątce ilości sprzedanych licencji w Europie.

[Dodano: 2005-11-30 10:23:08]
swoja droga ciekaw jestem jakie ma pokrycie ta mapa Czech Republic/Poland za 149 euro
Do aplikacji PDA ViaMichelin bierze mapy od TeleAtlasa (do VDO/DX/Becker - od Navteq'a). Więc, teoretycznie, pokrycie powinno być podobne do tego w TomTomie (PL-18%, CZ-36%).