Punkty LPG

• 4 Odpowiedzi
  • 644 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Punkty LPG
« dnia: Październik 26, 2005, 20:06:38 »
Witam, czy istnieje jakas strona ze stacjami LPG w Europie, by potem mozna zgrac je do Destinatora PN ?
Albo moze jest strona z POI do Destinatora ?
No i podstawowe pytanie, jak tam POI przeniesc ?

Pozdrawiam

*

silentjob

Punkty LPG
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2005, 18:22:43 »

*

Offline cin2000

• 509
Punkty LPG
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2005, 18:40:43 »
A potem to już z górki, pobierasz w formacie najlepiej nazwa.dat i wrzucasz do /DestinatorApps/Destinator/Common/Favorites. Jak chcesz to możesz tam dorzucić odrazu bitmapę (ja używam różnych od 16x16 piksli do 32x32) o nazwie takiej samej jak nazwa pliku. Wtedy Desti Ci od razu wyświetli tą ikonę do tej kategorii w Favorites. Możesz też nie wrzucać ikonki, a wybrać z dostępnych innych ikon w menu Destinatora. Ale czasami możesz ściągnąć tylko w formie csv i wtedy ładujesz go przez konsolę destinatora z PC. Musisz kliknąć na mapie jakiegoś kraju (dowolnego) i uaktywni Ci się ikonka dodawania ulubionych. Tam Ci przerobi na DAT z CSV. A czasami możesz ściągnąć tylko w formacie TomToma i wtedy do zamiany na csv musisz użyć programu POIEdit. I to tyle chyba. Nie jest to skomplikowane, tylko czasochłonne... niestety.
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

Punkty LPG
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2005, 21:07:36 »
Tak latwo sie mowi.
Zgralem, LPG, ikone rowniez do katalogu Favorites.
Tylko co dalej ?
Odpalam Destinatora, potem favorites i mam ikonke tam. Ale program nei pokazuje mi stacji stricte na mapie.

*

Offline cin2000

• 509
Punkty LPG
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2005, 21:54:56 »
zacznij od 1km na linijce - znajdź jakąś stację i wtedy powiększaj. W pewnym momencie zniknie. To będzie max. Desti wyświetla od pewnej skali POI. Nie udało mi się tego zmienić. (W AM można zmieniać dowolnie). Chyba o to będzie chodziło... jak nie, daj znać.
No i włącz wyświetlanie oczywiście (takie oko obok ikonki).
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."