Nie wiem jak jest z systemami - nie miałem nigdy MDA, raz tylko przerabiałem zestaw GPS Royalteka do Medionów, aby właśnie z MDA chodził. W Twoim przypadku wtyczka wygląda na profesjonalnie zrobioną, więc powinna działać. Ja bym jednak wolał najpierw sprawdzić GPS z PC'tem i upewnić się, że działa OK, ewentualnie przeprogramować na NMEA i dopiero bawić się z MDA. Potrzebujesz tylko wtyczkę DB9 (com) do której dolutowujesz 3 przewody do pinów 2,3(tx i rx) i 5 (masa). Później wolne końce tych przewodów dolutowujesz albo we wtyczce do MDA, albo w obudowie ładowarki do masy, białego i żółtego przewodu (Trzeba sprawdzić 2 kombinacje - biały do TX, żółty RX i odwrotnie. Ważna sprawa - przy takich kombinacjach NIC NIE ZEPSUJESZ, ani GPS ani port szeregowy w PC nie są zagrożone. Trzeba jeszcze pomyśleć nad zasilaniem - możesz wziąść dwa kawałki przewodu, wetknąć do molexa pod czarny i żółty (+12V), następnie czarny owinąć wokół blaszek zewnętrzych w ładowarce, a przewód od zółtego podłożyć jakoś pod centralny styk w ładowarce. Na zdjęciu masz pokazane, jak wygląda połączenie wewnątrz ładowarki.