Program GPS do PDA dla ciężarówek

• 7 Odpowiedzi
  • 2204 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 03, 2007, 00:42:30 »
Czy istnieje typowy program dla GPS do PDA dla samochodów ciężarowych ?? Proszę o pilną pomoc.

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
    • http://lubke.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (Raphael)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2007, 09:06:18 »
a o co konkretnie chodzi? pod jakim względem "inny"? czy typowa automapa na przykład nie wystarczy do tych celów?
"If it's just us, seems like an awful waste of space..."

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2007, 10:00:50 »
AM ani TT nie posiadają informacji o pewnych ograniczeniach wysokości/nośności/szerokości pewnych odcinków dróg - popatrz w specjalne mapy dla kierowców ciężarowek  ( co prawda za pomocą samodzielnej zabawy można te ograniczenia wprowadzić do oprogramowania)  tu chyba najlepiej zadziała AM ( bo baza danych dla PL jest zrobiona) ale chyba nie o to chodzi - chociaż będzie to w miarę niezłe. Tylko czy któryś kierowca ma tyle zaparcia aby to zrobić.
Kilkukrotnie zabawiałem  się w pilota przy takich transportach ponadnormatywnych ( wysokośc)  - ale przygotowanie trasy - na sucho trwało dość dlugo.Po drodze też nie było różowo - mimo zrobienia trasy na sucho okazalo się iż w realu jedna z dróg została zamknięta(remont mostu)  - ale AM poradziła sobie - inne odcinki z ograniczeniem wysokości wiaduktów wcześniej na suchio zablokowałem - musieliśmy przejechać 2 km polną drogą.
Chyba iGo ma zaimplementowaną funkcję dla ciężarówek - ale nie wiem czy ma wprowadzone dane dotyczące np przejazdu przez Warszawę ( ciągłe zmiany) czy też ograniczeń wysokości wiaduktów i nośności mostów.
Podobno jest specjalizowane oporgramowanie - ale tylko o tym słyszałem.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 03, 2007, 12:34:54 »
Dzięki za odpowiedź - ale dostałem info o samej AM a może coś co pomoże mi w europie ?? Koszty nie grają roli ...

Odp: Program GPS do PDA dla ciężarówek
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2007, 18:52:14 »
Dzięki za odpowiedź - ale dostałem info o samej AM a może coś co pomoże mi w europie ?? Koszty nie grają roli ...

przerabiałem wiele programów ,żaden nie spełnia tych wymagań

kierowca bombowca

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2007, 01:13:55 »
O ile dobrze pamiętam to iGO My Way ma do wyboru rodzaj transportu. Ale mogę się mylić. Upewnij się.

*

Offline Domage

• *
  • 52
  • Sprzęt: MDA Vario II WM 6.1
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 13, 2007, 14:18:04 »
Tak
iGO ma do wyboró min. samochód ciężarowy i autobus. Ale czy uwzględnia ograniczenia z tym związane ? tego nie wiem, nie sprawdzałem.
Nokia 6310i
Era MDA Vario II

*

Offline afaj

• 36
  • Sprzęt: GoClever 5056BT
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2007, 11:22:41 »
Z tego co się orientuje w tym temacie niestety oprogramowania jako takiego nie ma. Tzn. oprogramowania które posiadało by informacje dotyczące nośności wiaduktów oraz ich wysokości (nie wspominając o ograniczeniach co do ładunków niebezpiecznych). Na chwilę obecną znajomy używa AM + POI z Miplo dotyczących ograniczeń oraz CB radia :) W Miplo, z bólem, ale baza ograniczeń dla "dużych" mobili się rozwija.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

Mio 169 + AM (było)
AKIRA 4301-A3 + AM (było)
GoClever 5056BT (aktualnie)