Program do nawigacji KingMap

• 15 Odpowiedzi
  • 2592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline timokie

• 610
  • Sprzęt: Loox C550
« dnia: Czerwiec 10, 2004, 00:20:39 »
Witam,

szukajac informacji o różnych programach do nawigacji na PocketPC (który posiadam od niedawna) trafiłem na mało znany (tak mi się wydaje) program tajwańskiej firmy o nazwie KingMap. Co mnie zaskoczyło to to, że na swojej stronie oferują do ściągnięcia mapy znacznej części Europy i USA (wprawdzie tylko w wersji 3-dniowej, ale zawsze coś). Mapy pochodzą od firmy TeleAtlas i są z początku bieżącego roku.

Dla zainteresowanych: http://www.matlastech.com/Europe/product.htm

*

Offline PeDeA

• **
  • 239
  • Sprzęt: LOOX 720 + GNS 5843
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2004, 08:29:16 »
Napisz proszę, jakie kraje zawiera KingMAP Europe.

Pozdrawiam

PeDeA
Pozdrawiam PeDeA

*

Offline SAPER

• **
  • 120
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2004, 10:58:43 »
no coz ale Polski to tam nie ma

*

Offline tdci

• *
  • 86
    • http://www.neroj.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2004, 13:26:16 »
trochę duże jak na połączenia modemowe ale spróbuję.. jadę 16.06 do Włoch

[Dodano: 2004-06-10 15:30:30]
[ Co mnie zaskoczyło to to, że na swojej stronie oferują do ściągnięcia mapy znacznej części Europy i USA (wprawdzie tylko w wersji 3-dniowej, ale zawsze coś).

a tak wogóle to gdzie kolega o tej wersji wyczytał?
i liczy się od instalacji czy uruchomienia?

bo mi,poza podaną stroną wszytko inne sie w robaczkach wyświetla

*

Offline tdci

• *
  • 86
    • http://www.neroj.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2004, 08:18:59 »
byłem ciekaw ile to kosztuje i do nich napisałem. Oto częsc odpowiedzi:
" We have EU & USA map, but we didn’t have Map source license, which license is from Holux. (King Map)

We are the software OEM part only, if you can buy map source license from Tele Atlas or Navtech,

We can transfer map source to software product. (It cost 10- EU/ Pieces for Europe 10- USD/Pieces for USA , minima order 1000- pieces)''

*

Offline timokie

• 610
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2004, 22:34:11 »
Przy wczytywaniu mapy program wyświetla komunikat:

This product is a limited time full version, please visit http://www.mobuy.com.tw for purchasing

wraz z pozostałą liczbą dni.
Z moich testów wynika, że 3-dniowe ograniczenie dotyczy nie samego programu, ale map. Przy czym te 3 dni liczone są (o ile się nie mylę) niezależnie dla każdego państwa osobno. Zliczane są pojedyncze dni, a nie okres od pierwszego uruchomienia (można np. pracować z daną mapą 3, 21 i np. 30 dnia miesiąca).

*

Offline old_

• *
  • 92
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 16, 2004, 15:29:06 »
Mam jedno pytanko. Posiadam leciwego Aero 1550 - program działa ok ale problem w tym, iż aby mapę podciągnąć to musi znajdować się w pamięci głównej, której to mam w tym modelu tyci bo aż 16MB - położenie mapy na dodatkowym CF nic nie daje - nie widzi program bo nie da się zmienić katalogu czy też wybrać urządzenia Storage Card. Czy to przypadłość wersji windowsa ce 3.0 czy też samej aplikacji KingMap?

*

Offline timokie

• 610
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 16, 2004, 16:00:05 »
Musisz utworzyć na karcie katalog "My Documents" i tam przekopiować mapy. Wtedy KingMap powinien je widzieć. (To cecha systemu Windows na Pocket PC - wg. Microsoftu wszystkie dane użytkownika powinny znajdować się w katalogach My Documents - w pamięci RAM albo na karcie)

*

Offline old_

• *
  • 92
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 16, 2004, 23:02:53 »
Cytat: timokie
Musisz utworzyć na karcie katalog "My Documents" i tam przekopiować mapy. Wtedy KingMap powinien je widzieć. (To cecha systemu Windows na Pocket PC - wg. Microsoftu wszystkie dane użytkownika powinny znajdować się w katalogach My Documents - w pamięci RAM albo na karcie)

:)

działa

thx a lot

*

Offline oksok1

• 278
  • Sprzęt: Samsung S7, Pentagram 3106
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 17, 2004, 16:40:28 »
A może wiecie koledzy jak takiego KingMapa że tak powiem "rozkułaczyć"? Też się wybieram do Włoch na 5 dni.

*

Offline deker

• *
  • 70
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 17, 2004, 20:27:09 »
I znowu przeglądając swoje archiwum programów na PPC (około 2000 pełnych wersji wiadomo zresztą jakich) znalazłem też ten program MapKing2003_V21 Postaram się w najbliższym czasie coś o nim napisać.
A i bardzo prosił bym o nie wysyłanie mi próśb o udostępmienie tego programu ponieważ wiemy o jakim programie napisałem.

*

Offline timokie

• 610
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 18, 2004, 22:40:17 »
KingMap to nie to samo co MapKing.
Wydaje mi się, że program MapKing, mimo iż wygląda identycznie jak KingMap, przeznaczony jest na rynek chiński i tylko takie mapy są do niego dostępne, dlatego jego przydatność u nas jest dyskusyjna. Oprócz tego formaty map są inne w obu programach i nie są ze sobą kompatybilne (przynajmniej u mnie tak było).

*

Offline Rycho

• *
  • 83
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 24, 2004, 22:46:11 »
A czy jest może w KingMap Białoruś?

*

Offline timokie

• 610
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 25, 2004, 14:59:28 »
Niestety nie ma Bialorusi (z Europy Wsch. sa tylko Czechy). Lista dostepnych map jest pod adresem:

http://www.matlastech.com/Europe/download.htm

BTW: Chyba zmienili ostatnio nazwe programu na PaPaGO Europe :)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 25, 2004, 16:13:17 »
Cytat: Rycho
A czy jest może w KingMap Białoruś?

Szukałem wielokrotnie map PPC dla Białorusi. Zawsze wychodziło mi na to, że tylko albo Garmin, albo PC (www.ingit.ru).

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 27, 2004, 19:57:03 »
Cytat: oksok1
A może wiecie koledzy jak takiego KingMapa że tak powiem "rozkułaczyć"? Też się wybieram do Włoch na 5 dni.

Prosze nie rozmawiac na temat nielegalnego oprogramowania.

[Dodano: 2004-06-27 19:58:00]
Cytat: deker
I znowu przeglądając swoje archiwum programów na PPC (około 2000 pełnych wersji wiadomo zresztą jakich) znalazłem też ten program MapKing2003_V21 Postaram się w najbliższym czasie coś o nim napisać.
A i bardzo prosił bym o nie wysyłanie mi próśb o udostępmienie tego programu ponieważ wiemy o jakim programie napisałem.

To samo co powyzej!