problrmy a nawigacją gps dla Pocket PC

• 7 Odpowiedzi
  • 778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 16, 2005, 14:43:58 »
Mam do Panistwa ogromna proźbę o pomoc jak zsynchronizować palmtopa Poacke PC (2002) z anteką gps jstes to nimiecko języczna wersia.Na niemieckim programie działało bez zarzutu po wgranu jednak polskiej mapy i podpięciu anteny wyświetla się komunikat "prosze czekać" i tak bez końca.
z góry dziękuje za odpowiedż

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2005, 19:49:36 »
Najprawdopodobniej musisz przeprogramować standard komunikacji - poczytaj tu : http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=13434 , to na 99% rozwiąże problem. W razie czego pytaj, ale podaj więcej informacji na temat modelu GPS'a.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2005, 21:44:06 »
wilekie dzięki za odpowiedż już dałem sobie radę wszystko działa jak nalerzy

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2005, 20:56:28 »
jednak znowu niedziała  :cry:  musiałem zrobić mu twrdy restart i teraz po wgraniu mapy ( cartall mappolis) niełączy się z i niepokazuje pozycji na mapie .(antena jest firmy THB Bury) jednak po włączenuiu programu navigation von T-Mobile pokazuje on pedkośc oraz współrzędne geograficzne
z góry dziękuje za odpowiećdz
mój palm to Pocket PC t mobile mda

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2005, 21:50:51 »
Prawdopodobnie ten program blokuje Ci port com, wyłącz program i wtedy powinno ruszyć. Pmiętaj że krzyżyk nie wyłącza programu tylko minimalizuje.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2005, 10:48:57 »
Cytat: "docer"
jednak znowu niedziała  :cry:  musiałem zrobić mu twrdy restart i teraz po wgraniu mapy ( cartall mappolis) niełączy się z i niepokazuje pozycji na mapie .(antena jest firmy THB Bury) jednak po włączenuiu programu navigation von T-Mobile pokazuje on pedkośc oraz współrzędne geograficzne
z góry dziękuje za odpowiećdz
mój palm to Pocket PC t mobile mda

Włącz program Mapopolis tuż po soft resecie, wtedy nie będzie z niczym konfliktował (chyba że masz klawiaturę zewnętrzną ze sterownikiem - jego trzeba ręcznie wyłączyć). Jeśli nie działa to pewnie znów rozprogramował się GPS. Jeszcze raz odpal WinFasta i koniecznie ustaw w nim nadawanie GPRMC - o ile pamiętam Mapopolis korzysta właśnie z tej sekwencji.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2005, 10:53:21 »
A i jeszcze jedno : Jak zawsze powtarza Administrator Jakub Kańczugowski - "Odznacz ptaszka przy receive all incoming beams w menu connections" bo to lubi konfliktować z portem szeregowym. Warto o tym pamiętać.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 20, 2005, 22:43:26 »
już wyszystko za korzdym razem działa jak należy  :D oby tak dalej wielkie dięki :lol: