Ty mnie nie przekonasz do turystyki pieszej z Garminem, ja Ciebie do turystyki samochodowej z autonawigacją by PPC, jako pomysłu na aktywny wypoczynek.
I nie o takie przekonywanie tutaj chodzi

Chodzi o co innego.
Ja nie usiłuję nikomu wmówić że jeżdżenie z GPSMAP60CS jest lepsze od jeżdżenia z Acerem. Bo to nieprawda. Nie dość że lepszy, to jeszcze dwa razy tańszy

Dlatego od długiego czasu na poradę o tanią, ale dobrą nawigację samochodową polecałem MIO/Yakumo z AutoMapą. Teraz może zamiast MIO byłby to Acer ?
Zatem wbrew zarzucanemu mi (nieobiektywnie) przywiązaniu do Garmina - ja nie lansuję Garmina jako takiego. Do samochodu są inne nie gorsze, a czasem nawet lepsze rozwiązania.
Problem w tym, że ludzie którzy nie mają nawet pojęcia co to piesza turystyka i w życiu nie mieli w ręce Garmnina, próbują mi (
a co gorsza innym przypadkowym czytelnikom) wmówić, że Acer nadaje się do tego celu.
cyt:
Czyli to jest tani sprzęt do „turystki pieszej” ale do samochodu to już chyba niekoniecznie.Przecież ten tekst jest tak beznadziejny, że aż powalający.
Gdyby go napisał ktoś kto ma 5-6 wypowiedzi na grupie to rozumiem.
Ale przecież napisał go nie jakiś nowicjusz, ale doświadczony grupowicz !
Którego po mojej kontrze wziął w obronę drugi doświadczony ! (

)
To co tu chodzi ? O prawdę ? Chyba jednak nie.
Jeżeli doświadczeni grupowicze chcą wmawiać ludziom takie bzdury to niech wmawiają

To nie jest kwestia upodobań jak mnie niektórzy próbują przekonać. W samochodzie można rozważać i dsykutować czy nawigacja na PocketPC czy samochodowy Garmin. Fakt - tutaj to rzecz gustu, ale do turystyki ? To już nie jest kwestia gustu. To kwestia prawdy obiektywnej. Jeżeli ktoś pisze, że wytrzymujący
na bateriach 3,5 godz. pracy Acer to nie sprzęt do samochodu, a do turystki pieszej to przepraszam - o co w tym chodzi ??
Rozumiesz coś z tego ?? Bo ja nie.
To karkołomne twierdzenie po prosu mnie przerasta !
No co ja mogę więcej powiedzieć ?
Jakich mogę użyć argumentów ?
Żadnych !
Lepiej wziąć zwinąć żagle i po kłopocie.
Ja na tym nic nie stracę Ja tylko chciałem pomóc, bo wbrew temu co niektórzy myślą, nie jestem na etacie u Garmina. Tak więc ja nie stracę. Stracą tylko ci pojedyńczy biedacy, którzy chcąc kupić sprzęt do lasu nieopatrznie trafią na to forum i którego ludzie pokroju tomaszab czy jacola przekonają że najlepszy pomysł do tego celu to górna półka HP + górna półka rikaline (BT oczywiście).
PS.
Słabsze dni ? Nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie. Mam się świetnie - idzie wiosna - już wyciągnąłem plecak z pawlacza

Podjąłem tylko decyzję, aby szanować swój czas i:
- z jednej strony nie dyskutować z ignorantami na PDA CLUB (dla jasności: nie wszystkich tu za takich uważam - doceniem i wiedzę i cerpliwość wielu Forumowiczów)
- z drugiej strony nie odpowiadać na pl.rec.gps na lamerskie pytania, na które odpowiedzi są w moim poradniku.
To (poza zakupem Garmina) najrozsądniejsze decyzje w moim życiu

Serdecznie Pozdrawiam Lechu