Stefan raczej darowałbym wyjmowanie baterii podczas pracy - za bardzo zdrowe dla urzadzenia to nie jest.
Jednak faktem jest że po sparowaniu, dodaniu portu wychodzącego -outgoing, (przychodzący jest niepotrzebny) dobrze wyłączyć LD-3W i włączyć ją ponownie.
Prędkość połączenia - nie zauważyłem większych problemów, ani różnic w prędkościach do 57k więc przeważnie ustawiam na 4800/9600 w zalezności od humoru

Co do przyjazności - sparowanie ( no plus ten ewentualny restart ), korzystanie nie odbiega "łatwością" od normy.
Jak już pisałem LD ma jedną cechę mocno kotrowersyjną - usypianie - do dziś nie mogę ocenić, czy to błogosławieństwo, czy jej przekleństwo.. może trochę każdego

W innym temacie pisałem że cosik powoli łączy - po zrobieniu resetu ( runkcja wywoływana z klawisza ) modułu wszystko wróciło do normy. Czasy coldstartu identyczne z drugim moim GPS-em.
Testy różnistych programów korzystających z GPS-u. Przejrzeliśmy ze znajomymi ich większość i ...
Kłopoty ma w zasadzie tylko iGO 2006 ( wersja bez updatów jaką miał znajomy, podobno po update jest już ok ). Rozwiązaniem jest np. Franson GPSGate - dodatkowo dostajemy możliwość definiowania wirtualnych portów dla GPS-a i dzięki temu korzystania z kilku programów używających tych danych.
Reszta softów Autopilot demo, Automapa, TomTom, Miomap, GPS Auto, Visual nie miały problemów
Cóż jeszcze - acha - mając dwa GPS-y ( i MS BT Stack) nieco obawiałem się problemów z parowaniem, ale obydwa urządzenia sparowane na różnych portach działają bezproblemowo ( nie naraz oczywiście

)