problem z kablem

• 4 Odpowiedzi
  • 768 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z kablem
« dnia: Listopad 14, 2004, 21:03:05 »
witam....mam taki problem...niewiem jak przerobic kabel laczacy asusa a620 z gps fortuna u2 i adapterem samochodowym z wejsciem usb tak zeby pasowal do ery mda

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
problem z kablem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2004, 22:46:41 »
Cos chyba nie ten dzial... ten watek nie pasuje do Palm OS GPS - przenioslem.

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
problem z kablem
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2004, 13:07:12 »
Też nie wiem, jak przerobić.
Ale widziałem w którymś z polskich GPSowych sklepów internetowych kabelki między palmtopami, PS2 (do GPS) i USB (zasilanie) - poszukaj, może będzie też do MDA.
Popytaj też ludzi z Allegro sprzedających GPSy myszki - może sprzedadzą ci sam kabel.

problem z kablem
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2004, 12:45:13 »
Asus A620 ma RS Tx i RX ale w standardzie TTL (5V) czyli nie da się tam podpiąć GPS a który ma tylko wyjście RS-owe. Są GPS które mają wyjście RS i RS w standardzie TTL np Holux 210. Jeżeli jest tylko zwykły RS trzeba wstawić konwerter np na układzie MAX 232. Najłatwiej zrobić takie coś można z kabelka od telefonu FBUS. A co ma w sobie MDA czy pełny RS czy TTL to niestety nie wiem.

problem z kablem
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2004, 00:44:38 »
Witam
Musisz wyciągnąć więcej tych kabelków będziesz miał tam dwa takie krótkie ucięte jeden brązowy a drugi pomarańczowy jeden z nich to rx a drugi tx te które są podlutowane odetnij, możesz wykorzystać ten etyk od asusa wystarczy poodłamywac te plastiki na bokach i wyjąć blokadke te dwa kabelki lutujesz do 8 i 10 pinu w mda2 i powinno zasuwac nie pamiętam który jest który ale można to łatwo sprawdzić, musisz koniecznie przekonfigurować kabelki na płytce drukowanej w kablu od asusa bo zasilanie jest podane na inne piny w mda zasilanie idzie na 22,21,20 pin na któryś z tych musisz zapiąć będziesz miał od razu ładowarkę do tela, masa na 18 i powinno śmigać

Pozdrawiam

miaziol
zmęczony całodzienną walką z trzema kabelkami:P:P:P