Problem z Fortuna Clip On BT

• 3 Odpowiedzi
  • 591 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 12, 2005, 20:48:50 »
Witam.
Mam problem. Mianowicie strasznie trudno jest znalesc antenie satelity. Jak juz zlapie to jest ok ale czas oczekiwania dochodzi  do 20 min na postoju. W samoch. podczas jazdy prawie nie ma szans. Często też gubi sygnał. Generalnie oczekiwanie na jej rozruch jest strasznie dlugie. Nie wiem czy to wada czy jest to normalne...? pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2005, 21:24:24 »
A sprawdzałeś poza zamochodem w terenie otwartym czy są takie same problemy - może to wina samochodu (metalizowane szyby, coś zakłóca) ? Jeśli przy otwartym niebie na świeżym powietrzu czas wynosi wiecej niz 3 min. myśle że to jakiś wadliwy egz. Mam ten sam i sobie bardzo chwale - wyniki nie ustępują najlepszym.

*

Offline Maku

• **
  • 187
    • http://maku.avx.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2005, 21:52:03 »
Czy tak masz z nią od początku użytkowania? Jak często używasz odbiornika? - jeśli tylko raz na jakiś czas, musi sobie odświeżać almanach, to chwilkę trwa. Jeśli używasz przynajmniej raz na dwa tygodnie i wcześniej nie było takich "atrakcji" to wieź ją do naprawy gwarancyjnej.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2005, 02:02:43 »
Moja Fortuna przy "cold start" w samochodzie, w mieście i używana co kilka dni, startuje po 35-40 sek. ! :) Moim zdaniem, to świetny odbiornik. Tak jak Ci radzą koledzy, jedyne rozwiązanie - serwis.