Witam
Mam problem, bo znajomy mnie poprosił o przetestowanie następującego zestawu: Era MDA II + zewnętrzny GPS Navibe GB621. A poprosił dlatego, bo mam swój palmtop z GPS i uważa mnie za "fachowca" w tych sprawach...
Nie mam wcale doświadczenia w palmfonach, tak więc piszę tu, bo może ktoś pomoże...
Problem jest następujący: uruchomiłem BT w tym palmfonie - znalazł wszystkie dostępne urządzenia BT (telefony i ten zewnętrzny moduł GPS). Dodałem je wszystkie i uwierzytelniłem - z telefonami nie było żadnych problemów - BT działa pięknie, przesyła dane bez problemów w obie strony itp.
Schody zaczęły się przy GPS - moduł znalazł satelity (środkowa dioda na module pali się ciągle na zielono), ale dioda BT cały czas miga (mimo, że moduł został wykryty i zaakceptowany przez palmfon...). Włączyłem program do GPS (VisualGPS) i tam pokazuje się, cały czas komunikat o nieudanym fix'ie...
Próbowałem kilku programów i to samo... Ustawiłem te same porty, co w palmie i bez rezultatu...
W pudełku z modułem nie było żadnego oprogramowania, tylko miniCD z manualami - a w manualach jest, że system wykryje modul i wszystko - tak też było...
Może jest potrzebne jakieś dodatkowe oprogramowanie albo sterowniki w Windowsie palma???
Miał ktoś z Was podobny problem??? I czy może ktoś mi pomóc???