Problem z działaniem GPS w Asus A686

• 0 Odpowiedzi
  • 902 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z działaniem GPS w Asus A686
« dnia: Lipiec 04, 2007, 17:55:05 »
witam, mam mały problrm z działaniem gps. Zachciało mi się przystosowac pocketa na grzyby, więc znalazłem program mmsirf i wylaczylem funkcje SN. Od tego momentu zaczely sie problemy. Uruchomilem program Russa w wersji demo i łączy się on z satelitami ale tylko na chwile, wiec ikonka przy sile sygnalu pokazuje albo fale albo znak zapytania, znaczy wlacza sie i wylacza i tak w kolko. Generalnie mozna powiedziec ze dziala, tylko ze co to za dzialanie.

Zaczela mi tez szwankowac automapa, wczesniej wszystko bylo ok, a teraz jak zblizam sie do skrzyzowania to pokazuje od niego odleglosc w ten sposob (w metrach): 500, 450, 480, 420, 440........itd. mam nadzieje ze to jasne w czym rzecz. odinstalowalem wszystko, zainstalowalem jeszcze raz, soft reset, hard reset itd. nic to nie daje. testuje pozniej na tym programie russa i za kazdym razem to samo, jest sygnal, brak, jest, brak, jest, brak. zmienia sie to z czestotliwoscia okolo 2sekund.

Bardzo prosze o pomoc!!! Prosze tez w tym temacie nie wpisywac postow nie zwiazanych ze sprawa.

pozdrawiam,

Edit: W Russa, jak ogladam ekran satelites to pokazuje na zielono 5-6satelit spokojnie, a przy napisie FIX, jakis napis wyskakuje i niknie (3D, HDOP 2.9), pokrywa sie to z zalapaniem gps i zniknieciem, takze co 2sek.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2007, 18:15:46 wysłana przez fiolet »