Mam nadzieję, że ten temat jest nadal czytany.
Ja także kupiłem sobie niedawno BT-338 i po pewnym czasie zaczęły się problemy, choć może nie zupełnie. Zacznę od tego iż ogólnie jestem z tego dobiornika bardzo zadowolony, łapie Fix'a bardzo szybko praktycznie cały czas mam 10-12 satelit, dokładność pozycji w przedziale 1-2metry, więc pod tym względem nie ma żadnych powodów do narzekań.
Problem mam z softem do nokii, której używam jako nawigatora. Otóż czasami pomimo iż odbiornik ma kontakt z 11-12 satelitami, wyznacza kierunki,pozycje, dokładność trzyma 1-2metry to w programach nie wyświetlają się informacje o satelitach, tzn. chodzi mi o te małe symbole satelit z ich numerami oraz siła sygnału. Natomiast np. w narzędziowym programie TomToma pokazuje mi ile złapał satelit i ich numery, ale nie ma siły sygnału na słupkach przy numerze satelity. Pozatym wszystko jest w porządku.
Po przeczytaniu wielu postów na forum dochodzę do wniosku iż może to być wina TomTom'a, bo gdy włącze po "cold starcie" odbiornik i różne programy narzędziowe to wszystko jest OK dopiero po jakimś czasie i chyba właśnie użyciu TomToma zanikają informacje o satelitach.
Czy ktoś już spotkał się z podobną sytuacją ? I czy wiecie jak można rozwiązać ten problem, bo nie uśmiecha mi się po każdym użyciu TomToma wyjmować baterii z odbiornika.