No to po 2 miesiacach ja tez zaczalem miec problem z 338.
Zaczelo sie tak.
Podczas drogi do Szczecina (a mieszkam w Rzeszowie) ok kilkadziesiąt razy PDA powiadomił mnie komunikatem "szukam sygnału GPS" - troszkę mnie to zdziwiło bo "niebo było bardzo dobrze widoczne", odbiornik leżał zaraz za przednią szybą, która nie jest jakaś wzmacniana, ogrzewana itp. .
Niecały miesiąc temu jechałem do Krakowa i właśnie wtedy GPS nie chciał działac - włączał sie, dioda niebieska sygnalizująca działanie bluetooth'a mrugała, natomiast nie świeciła dioda informująca o ustaleniu pozycji gps. Nie pomogło wyciąganie baterii, ładowanie ...
Zauważylem natomiast inna zależność. Jeżeli przed włączeniem przycisnę (oczywiście w granicach rozsądku) górna cześć obudowy (nad ta plex'ą z logo) i włącze urządzenie to startuje poprawnie.
Jeżeli wciskam w czasie działania i po włączeniu bez wcześniejszego "ucisku" to nic sie nie dzieje czyli GPS nawet nie próbuje ustalic pozycji.
Wniosek nasuwa sie jeden - zimny lut na czyms jak antena, koncowka ? Grzebal jednak w tym nie bede, niech sie producent martwi, wygrzewa, tylko .... próbuje skontaktować sie z Biurem Obsługi Klienta (numer telefonu z karty gwarancyjnej) - niestety bezskutecznie. W poniedzialek nikt nie odbieral telefonu, natomiast od wtorku - wybrany abonent jest nieosiągalny (juz tydzien)