Problem z BT-338

• 85 Odpowiedzi
  • 20426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Problem z BT-338
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 26, 2005, 12:19:27 »
Zaszła, mała pomyłka, to nie Holux ale Guidtek, oto fotki:

http://www.gps-y.pl/fotki/z1_r238.jpg
http://www.gps-y.pl/fotki/z2_r238.jpg

PS: Waldek ja miałem problem właśnie z wymianą

*

Offline hinos

• 23
Problem z BT-338
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 28, 2005, 22:30:24 »
Ja zakupilem  SOCKET Bluetooth GP0820- i jestem bardzo zadowolony - nie ma mozliwosci podlaczenia anteny- o czym wiedzialem przy kupnie, cena nie najnizsza 730zeta, ale coz za przyjemna bezawaryjna praca i 3letania gwarancja. Sygnalu nie gubi, zalacza sie bardzo szybko.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Problem z BT-338
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 28, 2005, 22:53:29 »
A na jak długo starcza bateria?

*

Offline hinos

• 23
Problem z BT-338
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 29, 2005, 22:37:14 »
Bateria wytrzymuje 8-9godzin, akumlator Li-Ion 900mAh, w komplecie dwie ladowarki na 220V i 12V. W sumie sprzecik jak narazie super

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Problem z BT-338
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 29, 2005, 22:55:35 »
No to GSpace jest lepszy, przy baterii 850mHa pracuje równo 10h. No ale nie będę zdradzał więcej szczegółów, o wszystkim przeczytacie w recenzji. Powiem tylko tyle - warto go kupić :)

Problem z BT-338
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 06, 2005, 16:24:21 »
Mam podobne problemy z bt 338, może ktoś krok po kroku opisze jak w tym programie zrobić ustawienia.Nie sprawdziłem że jest druga strona odpowiedzi i stąd mój wyskok.Chodzi mi o program który podawaliście wczesniej do zmiany ustawień- sirfdemo

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Problem z BT-338
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 06, 2005, 16:29:41 »
W jakim programie ? Jakie masz problemy ?

Problem z BT-338
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 12, 2005, 19:19:17 »
ja dzis odebralem GLOBALSAT BU-353 / SiRF STAR III/ w srodku mieszkania ,nie przy oknnien lapie mi syg. z 7 ,8 satelit,jedynie  jak jest zimny to aby zlapal fixa musze podejsc blizej okna.

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
Problem z BT-338
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 13, 2005, 01:29:27 »
Ja też miałem dwa razy problem z 338 - parował się bez problemu z moim Comnpactem ale po odpaleniu AM lub OziExplorera programy nie nawiązywały połączenia z GPSem. Po wielu kombinacjach doszedłem do tego, że problemy pojawiały się zawsze gdy próbowałem połączyć poketa z kompem i ActiveSync przez BT (narazie nie udało mi się). Coś się wtedy musiało poprzestawiać. Metodą prób i błędów udało mi się znowu uzyskać połączenie. A robiłem to tak: najpierw wykasowałem BT-338 z listy "znanych" urządzeń BT w pokecie, potem na nowo utworzyłem port COM5 programem SPP Modem i po restarcie Compacta na świeżo parowałem go z 338. Narazie w obu przypadkach taka sentencja pomogła.
PS.
Dzisiaj zapomniałem zamknąć żepa (rzepa) etui GPSa przytwierdzonego do roweru i przy najbliższym krawężniku mój 338 pięknym lobem wypadł mi na chodnik i poturlał się jakieś 5m dalej. Co ciekawe ani nie stracił połączenia z satelitami ani z palmem - zuch z niego :):)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline Cezex

• 493
    • RedFish
Problem z BT-338
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 13, 2005, 07:28:20 »
A propos problemów z połączeniem, testowałem trochę ten nowy procesor SirfStarIII i okazuje się, że aby wszystko działało poprawnie, NIE WOLNO tego urządzenia parować ! Jeśli zwyczajnie wyszukamy dostępne usługi i skorzystamy z tej, którą oferuje, wszystko jest OK. Jeśli (co zwykle się robi) najpierw paruje sie urządzenie to wtedy zaczynają się schody bo GPS nie chce się czasami łączyć.

PS: wczoraj dostałem nowy komplet i o dziwo zupełnie nowe (czyt. nowy design) etui !

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Problem z BT-338
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 13, 2005, 10:47:37 »
Cytat: Cezex
A propos problemów z połączeniem, testowałem trochę ten nowy procesor SirfStarIII i okazuje się, że aby wszystko działało poprawnie, NIE WOLNO tego urządzenia parować ! Jeśli zwyczajnie wyszukamy dostępne usługi i skorzystamy z tej, którą oferuje, wszystko jest OK. Jeśli (co zwykle się robi) najpierw paruje sie urządzenie to wtedy zaczynają się schody bo GPS nie chce się czasami łączyć.

Pewnie jak zwykle mam popsute, bo mój GPS jest sparowany i uwierzytelniony z wszystkimi moimi urządzeniami. Żeby było smieszniej, to on po swojej stronie nie paruje się wcale - traktuje każde urządzenie jako sparowane, za to dostosowując się do jego wymogów.
Jeżeli urządzenie wymaga parowania i hasła - udaje akceptację i zapamiętanie hasła 0000. Jeżeli urządzenie umie uwierzytelnić bez hasła - działa doskonale bez hasła... itepe itede

*

Offline mrush

• 42
    • http://www.mrush.glt.pl
  • Sprzęt: Bylo ich sporo ... Patrz podpis ...
Problem z BT-338
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 01, 2005, 12:58:00 »
No to po 2 miesiacach ja tez zaczalem miec problem z 338.
Zaczelo sie tak.

Podczas drogi do Szczecina (a mieszkam w Rzeszowie) ok kilkadziesiąt razy PDA powiadomił mnie komunikatem "szukam sygnału GPS" - troszkę mnie to zdziwiło bo "niebo było bardzo dobrze widoczne", odbiornik leżał zaraz za przednią szybą, która nie jest jakaś wzmacniana, ogrzewana itp. .

Niecały miesiąc temu jechałem do Krakowa i właśnie wtedy GPS nie chciał działac - włączał sie, dioda niebieska sygnalizująca działanie bluetooth'a mrugała, natomiast nie świeciła dioda informująca o ustaleniu pozycji gps. Nie pomogło wyciąganie baterii, ładowanie ...

Zauważylem natomiast inna zależność. Jeżeli przed włączeniem przycisnę (oczywiście w granicach rozsądku) górna cześć obudowy (nad ta plex'ą z logo) i włącze urządzenie to startuje poprawnie.
Jeżeli wciskam w czasie działania i po włączeniu bez wcześniejszego "ucisku" to nic sie nie dzieje czyli GPS nawet nie próbuje ustalic pozycji.

Wniosek nasuwa sie jeden - zimny lut na czyms jak antena, koncowka ? Grzebal jednak w tym nie bede, niech sie producent martwi, wygrzewa, tylko .... próbuje skontaktować sie z Biurem Obsługi Klienta (numer telefonu z karty gwarancyjnej) - niestety bezskutecznie. W poniedzialek nikt nie odbieral telefonu, natomiast od wtorku - wybrany abonent jest nieosiągalny (juz tydzien) :S

:alien:
Sharp Zaurus ZR-5800 -> Palm III -> Palm m500 -> Ericsson MC 218 -> Sony Clie SL10 -> Sony Clie SJ30 -> Palm Tungsten E -> HP iPAQ h2210 -> Dell X50v -> Samsung Omnia Lite -> Samsung Omnia 2 ... ze kilku dodatkowych gratow nie wspomne ..

*

Offline rx7

• *
  • 52
Problem z BT-338
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 01, 2005, 15:27:34 »
Mój znajomy ma MDA II (z ery) i kupił sobie BT-338 i ma problem z komunikacją. MDA paruje z BT-338 ale automapa nie może znaleść GPSa.
Gość z firmy PUTIN wspominał mi że MDA II z ery ma problem z współpracą i trzeba ściągnąć jakieś sterowniki do bluetooth

Ma może ktoś jakieś doświadczenia z tami dwoma sprzętami?
Na jakim com pracuje BT338 z MDA II?

PS.
GPS jest sprawny bo tesowałem go z SX1.

*

Offline orte

• 252
Problem z BT-338
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 01, 2005, 15:35:00 »
Cytat: rx7
Mój znajomy ma MDA II (z ery) i kupił sobie BT-338 i ma problem z komunikacją. MDA paruje z BT-338 ale .....
.

O ile dobrze pamiętam to GPS nie powinno się parować z PDA,
bo właśnie wtedy czasami sa jakieś problemy.

Do tej pory to mój 3 odbiornik na BT i nigdy żaden nie był parowany i wszystkie chodziły.

*

Offline rx7

• *
  • 52
Problem z BT-338
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 01, 2005, 16:10:52 »
Niekoniecznie...
Ja mam Looxa 720 + BT 338 i sprzęt chodzi bez względu na to czy jest parowany czy nie...
A wracając do tematu dziwne jest to że mój LOOX 720 nie chce za bardzo współpracować z owym BT 338 wspomnianego znajomego a mój telefon SX1 działa z tym GPSem bez problemów...
Powtarzam pytanko:
- Ma może ktoś jakieś doświadczenia z tami dwoma sprzętami?
- Na jakim com pracuje BT338 z MDA II?
- Czy jest faktycznie jakiś problem z bluetooth MDA II i trzeba ściągać jakieś sterowniki?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z BT-338
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 01, 2005, 17:49:44 »
W MDA II trzeba zainstalowac to:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=8092

Problem z BT-338
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 09, 2005, 20:54:26 »
Witajcie, Czy 338 działa tylko z baterii? Chciałbym go sobie na stałe zamontować, z podłączonym kabelkiem 12V z zapalniczki?

Pozdrawiam
MM

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z BT-338
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 09, 2005, 22:39:06 »
Mozesz go sobie podlaczyc do ladowarki... zaden problem. Tyle ze on wylacza sie po 10 minutach braku polaczenia BT, wiec musisz to zabudowac w jakims latwo dostepnym miejscu, by moc wlaczyc GPS po wejsciu do samochodu (chyba ze wyprowadzisz sobie tez jakos przycisk na kokpit samochodu :) )

Problem z BT-338
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 10, 2005, 07:38:50 »
Dzięki za info, włącznik na kabelku zasilającym powinien rozwiązać problem. Pozdrawiam MM

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z BT-338
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 10, 2005, 08:54:04 »
wylacznik na kabelku zasilajacym nie rozwiaze problemu bo to nie wlaczy GPS'a - musisz nacisnac przycisk, ktory jest na obudowie albo wyprowadzic podpiecie do tego przycisku na zewnatrz

*

Offline xpablo

• 1294
Problem z BT-338
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 10, 2005, 09:43:58 »
pod względem automatycznego odpalania GPS pod pojawieniu się zasilania to tylko klon 6033 lub oczywiście sam 6033. Może warto rozważyć zmianę...

*

Offline nrg

• *
  • 96
Problem z BT-338
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 26, 2005, 20:26:58 »
Witam

Myślałem, że mnie to ominie ale jednak nie :( w kwietniu kupiłem BT-338 i do tej pory sprawował sie dobrze ale wczoraj wieczoram nastąpił koniec sielanki. Próbowałem go włączyć ale nie dało rady diody tylko przez moment pomrugały i zgasły. Myślałem, że to bateria ale ładowanie nie pomogło, tak samo z wyjmowaniem baterii. Dziś próbowałem dodzwonić się do Globasat Polska w Białymstoku ale nikt nie podnosi słuchawki mimo, że dzwoniłem w różnych porach dnia. Wysłałem im rano maila z pytaniem jak rozwiążemy sprawę gwarancji ale do tej pory nikt nie odpisał. Proszę powiedzcie mi jakie macie doświadczenie z tą firmą w egzekwowaniu praw gwarancyjnych bo zaczynam się obawiać, że to firma krzak i, że właśnie straciłem parę stów.

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z BT-338
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 27, 2005, 03:03:50 »

*

Offline nrg

• *
  • 96
Problem z BT-338
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 27, 2005, 08:01:54 »
Czyli moje obawy się potwierdziły :( Co moge zrobić w tej sytuacji? Czy istnieje jakiaś możliwość wyegzekwowania gwarancji?

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z BT-338
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 27, 2005, 08:05:18 »
Cytat: nrg
Czyli moje obawy się potwierdziły :( Co moge zrobić w tej sytuacji? Czy istnieje jakiaś możliwość wyegzekwowania gwarancji?
zglos sie do sprzedawcy/sklepu gdzie go kupiles

*

Offline nrg

• *
  • 96
Problem z BT-338
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 28, 2005, 12:08:07 »
Kupiłem go bezpośrednio od Globalsat Polska jako jeden z pierwszych osób na tym forum. Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielem firmy Putin i bardzo uprzejmy pan kazał mi wysłać GPS na adres ich sklepu zobaczymy co z tego wyniknie mam nadzieję, że wszystko skończy się szczęśliwie.

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Problem z BT-338
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 04, 2005, 00:30:35 »
Witam   !!!
Ja również mam złe doświadczenia z BT338 przy zakupie pierwszego i testach załamałem się 5 satelit widzianych 3 wykorzystane szybkie powrót do MIO 168 8 na 7 satelit i dalsze testy MIO w kazdych warunkach lepszy więc do sklepu i próba wymiany na co Pan że te modele tak mają po małej kłótni wymiana na nowy model i znowu testy tutaj było już lepiej BT338 9 na 7 MIO 8 na 7 czasami na 6 mała róznica nawet podczas jazdy w wąskich uliczkach ale po dwóch dniach niestety umarł i znowu sklep zwrot kasy i nowy zakup w innym miejscu tutaj wszystko było ok był zdecydowanie lepszy od MIO 168 ale podziałal w sumie 4 dni i znowu umarł i tak skończyła się moja przygoda z BT338 i nikt nie namówi mnie na ten model.

*

Offline waflo

• 334
Problem z BT-338
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 27, 2006, 15:34:51 »
Dawno tutaj nikt nic nie pisal. Czy te problemy wystepowaly tylko z wczesnymi modelami BT-338 i teraz juz sie nie zdarzaja ?? Wczoraj kupilem jednego, paczke otrzymam jutro i zaczynam sie martwic o jakos tego GLOBALSATa.

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z BT-338
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 27, 2006, 15:37:49 »
nie martw sie na zapas - na 100% bedziesz zadowolony

*

Offline waflo

• 334
Problem z BT-338
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 01, 2006, 12:45:07 »
OK. Dostalem juz swojego BT-338 i spiesze z updatem informacji zawartych w tym temacie.

Po pierwsze urzadzenie trzeba KONIECZNIE sparowac bo bez tego nie bedzie dzialac. Mozna je oczywiscie wykryc, dodac polaczenie w bluetooth menagerze ale w momencie laczenia wyrzuca error. Sparowanie rozwiazuje problem. Testowalem na X50V z WM2003SE.

To samo tyczy sie uzywanie BT-338 ze smartphonem. Idetyczna historia.

Nie wiem jaka mam wersje softu (bo menager bluetootha w laptopie nie chce sie z nim polaczyc) ale na bank widzi satelite 33 wiec pewnie soft najnowsze.

Ogolnie jestem zachwycony jakoscia wykonania, wielkosci...i przede wszystkim czuloscia urzadzenia. Faktycznie to sprzet o polke wyzej niz nemerix.