Po ostatnich podrozach z TTN5 na MDA3 + Rikaline x7, mam szczerze dosyc tego zestawu.
Moim zdaniem TTn5 w ogole nie lubi MDA3 - czy komus udalo sie bezproblemowo zainstalowac soft + upgrade do 5.10 ? U mnie
za kadzym razem wychodzily dwie instalacje rownolegle (w pamieci i na karcie) a nastepnie bardzo wolne dzialanie programu - przechodzace w zawieszanie sie.
Podczas navigacji z rikalinem na BT, sygnal byl tracony srednio co kilka sekund, przy czym nie wiem czy chodzilo o fix czy BT, poniewaz TTN5 daje komuniukaty "no GPS device" czy " utacono sygnal" moim zdaniem w obu przypadkach.
Fakt, ze ponownie po kilku nastepnych sekundach navigacja byla wznawiana, ale fakt tych przerw - zwlaszcza przy
skomplikowanych skrzyzowaniach, byl wiecej niz irytujacy.
Podejrzewalem problemy sprzetowe (moj mda mial niedawno kąpiel), ale pozostale programy, wlaczajac w to AM z tym samym GPSem dzialaly bez zarzutu.
Nie moglem rowniez nijak navigowac, gdy GPS nie byl zasilany. Nie udalo mi sie zlapac fixa, przy czym po ok minucie czekania BT bylo zrywane i koniec piosenki.
W zwiazku z tym prosilbym o porade w temacie nowego, mobilnego zestawu PDA/GPS.
Powaznie mysle o GPSie na karcie, co pozwoliloby na po pierwsze zmniejszenie liczby "klockow" i kabelkow - co jest dla mnie bardzo wazne, poniewaz zmieniam czesto auta, i zalezy mi na minimalnej ilosci elementow do montazu, a takze malym czasie tego montazu.
Tak nawiasem mowiac, myslalem nawet o dedykowanych zestawach typu TT GO700, ale troche to za duze pudelko do przewozenia
Zatem - jaki zestaw PDA + GPS ?