Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
Nawigacja GPS - ogólnie
POLSTAR
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
POLSTAR
6 Odpowiedzi
900 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dalton
5
POLSTAR
«
dnia:
Luty 03, 2005, 17:10:41 »
Witam
Szukam opini użytkowników GPS Bluetooth Firmy POLSTAR
poniżej link do aukcji na allegro.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40939654
na forum nie znalazłem zbyt wiele wypowiedzi chyba poza tymi które napisał sam wystawiający tą aukcję, a to nie zawsze może się pokrywać z prawdą lub nie do końca może nią być.
Czy jest ktoś kto użytkuje ten odbiornik i może sie pochwalić swoimi doświadczeniami.
Będę wdzięczny za odpowiedź
Pozdrawiam
banan
42
Sprzęt: Axim x50v || iPhone 8GB 1.1.2
POLSTAR
«
Odpowiedź #1 dnia:
Luty 04, 2005, 21:48:50 »
Si senior
mam taki i uzywam z Dell x50v. Rzeczywiście jest czuły. Wożę go w schowku na okulary w podsufitce w samochodzie i łapie satelity nawet stamtąd. Korzystam z trzech akumulatorków AAA i spokojnie można na nich zrobić około 1500 km bez ładowania.
Swój egzemplarz ściągałem z USA za 95USD i w zestawie dostałem akumulatorki, ładowarke do samochodu, ładowarkę sieciową i soft.
Jednym slowem polecam!
waflo
334
POLSTAR
«
Odpowiedź #2 dnia:
Luty 04, 2005, 22:17:48 »
Ja polecam wymienic (albo po prostu dokupic drugie) baterie na jakies lepsze bo te dostarczone z odbiornikiem nie sa najwyzszej klasy. Polecam baterie GP. Sa dosc drogie (4 razy drozsze od zwyklych) ale wydatek sie oplaca. Odbiornik dziala znacznie dluzej niz na tych standardowych....
...to taka mala rada eksploatacyjna
Umpal
204
Sprzęt: hx47°° / Wizard / P526 / JAQ3 / UX380N
POLSTAR
«
Odpowiedź #3 dnia:
Luty 04, 2005, 22:27:38 »
A możecie Panowie napisać jakie są W PRAKTYCE czasy startu tego GPS'a, kolejno cold/warm/hot? Bardzo bym prosił, bo już się prawie zdecydowałem na Holux'a GR-231, ale może niepotrzebnie wydam tyle kasy(?). Z góry dzięki.
waflo
334
POLSTAR
«
Odpowiedź #4 dnia:
Luty 04, 2005, 23:24:05 »
HOT START jest naprawde szybki....ok 2-3 sekund. Nie wiem kiedy odbiornik startuje w WORM START (a sam na nim tego nie wymuszalem) wiec nie znam czasu. Co do COLD START to tu jest roznie. Zazwyczaj zajmuje to ok 40-50 sekund ale przy slabych bateriach potrafi to zajac nawet 3-4minuty. Podkreslam, ze nie jest to wina odbiornika tylko BATERII.
Umpal
204
Sprzęt: hx47°° / Wizard / P526 / JAQ3 / UX380N
POLSTAR
«
Odpowiedź #5 dnia:
Luty 05, 2005, 00:57:38 »
Hot <3 sekund i cold <50... Z tego co się orientowałem w zagranicznych testach to całkiem dobre, żeby nie powiedzieć BARDZO dobre wyniki. No to teraz znowu mam dylemat...
@banan: <i>Wożę go w schowku na okulary w podsufitce w samochodzie i łapie satelity nawet stamtąd</i>
Ile ich średnio łapie? Gość z Allegro zrobił test w lesie - w kieszeni łapał mu z 7.
banan
42
Sprzęt: Axim x50v || iPhone 8GB 1.1.2
POLSTAR
«
Odpowiedź #6 dnia:
Luty 05, 2005, 12:04:24 »
Muszę sprawdzić ale wydaje mi się że 5 na bank. Dzisiaj to sprawdzę
Drukuj
Strony: [
1
]