Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
Nawigacja GPS - ogólnie
Socket GPS i leśne drogi
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Socket GPS i leśne drogi
7 Odpowiedzi
2392 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
aram
3
Socket GPS i leśne drogi
«
dnia:
Lipiec 15, 2003, 23:53:51 »
Chciałem nawiązać do czułości i podobno rewelacyjnego odbioru Socket Bluetooth GPS. Otóż ma go zainstalowanego w podłokietniku (mam szklany szyberdach) i o ile w mieście odbiera nieźle to jadąc na mazury gdzie drogi są wycięte w lesie notorycznie gubi sygnał ? Czy ktoś miał podobne spostrzeżenia ? jakieś rozwiazanie poza zewnętrzną anteną ?
Cat^
1017
Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipiec 16, 2003, 08:04:52 »
Tak. Przestawić pod przednią szybę. Szyberdach nie zapewnia takiego kąta widzenia jak potrzeba.
aram
3
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipiec 16, 2003, 14:28:49 »
Przednia szyba jest ogrzewana,
niestety. Ale szyberdch w Lagunie Combi jest gogantyczny, jak w żadnym innym samochodzie.
No nic, dzieki. Pozostaje zewnętrzna antena.
Cat^
1017
Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 16, 2003, 15:07:17 »
A może półka przy tylnej szybie, no chyba, że jest to klasyczny Combi...
sherlock
112
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #4 dnia:
Lipiec 16, 2003, 19:26:20 »
W miom Smarcie szklany dach jest WIEKSZY
(Hmm zajmuje jakies 95% dachu.) Sposob na to jest dosc prosty. Ja do Socketa dokleilem na skocz 2-stronny kawalek rzepa. i taki sam mam pod oknem coby mi sie nie nie walal. Nie widzie przeciwskazan bys tak rzep przykleil od srodka do szklanego dachu i tam trzymal gps. bedziem mial o wiele wiekszy kat widzenia tuz pod dachem.
Zastanawiam zsie tylko czy to nie jest jakas metalizowan powloka antyreflksyjna na tym dachu? moze to jej wina?
mj
29
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #5 dnia:
Lipiec 17, 2003, 14:03:36 »
Polka pod tylna szyba jest idealna. Mam tak w XSarze, bo przednia szyba jest atermiczna. Natomiast tylna szyba ma spora plaszczyzne i dosc duzy kat nachylenia, wiec widac spory kawal nieba. Sygnal GPSa jest idealny.
aram
3
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #6 dnia:
Lipiec 17, 2003, 14:15:35 »
Dzieki wszystkim za podpowiedzi. Niestety w nowej Lagunie półka jest miękka (roleta) a i szyba nie za duża. Zamówiłem zewnętrzną antenę i chce ją wsadzić do wnętrza plastikowego, oryginlanego spojlera nad tylną szybą. Z tamtąd łatwo da się wyprowadzić kabel do wnętrza samochodu. Wtedy zobaczymy.
oksok1
278
Sprzęt: Samsung S7, Pentagram 3106
Socket GPS i leśne drogi
«
Odpowiedź #7 dnia:
Lipiec 23, 2003, 12:05:16 »
Jak się z tym uporasz to bardzo Cię proszę abyś podzielił się spostrzeżeniami co do zewnętrznej anteny w twoim Sockecie BT. Ja mam ten sam problem z ogrzewanymi szybami w Mondeo.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »