Problem z G-Space R238

• 3 Odpowiedzi
  • 559 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adamzet

• *
  • 89
  • Sprzęt: MDA Compact, SD 2GB-S, GPS G-Space R238
Problem z G-Space R238
« dnia: Luty 23, 2007, 08:28:56 »
Witam,
Mam problem z odbiornikiem GPS na Bluetooth G-Space R238. Otóż kiedy ma podłączone zasilanie nie łapie sygnału, nie komunikuje się po Bluetooth. Tylko ładuje. Wydaje mi się, że w momencie kiedy go kupowałem potrafił łapać fixa również kiedy był na zasilaniu. Teraz mu się odwidziało i działa tylko na baterii. To trochę męczące bo kiedy bateria się rozładuje to muszę stawać po to aby się podładował, odpinam zasilanie i dopiero wtedy heja - w dalszą drogę. Miał ktoś podobny problem? Może ktoś wskazać ewentualne namiary na serwis w Polsce?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Problem z G-Space R238
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2007, 09:27:06 »
Wygląda na to iż masz problem z tym aku a nie z urządzeniem .
Poszukaj innego aku i sprawdź - odkryłem taki objaw   w kilku innych urządzeniach  :))
potrzebna zgoda

*

Offline adamzet

• *
  • 89
Problem z G-Space R238
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2007, 10:40:12 »
Wygląda na to że jednak z urządzeniem. Może problem jest z baterią? Przy wsuniętej do GPSa wtyczce zasilania w mniej więcej 3/4 zaczyna jakby cos stykac (diody fix'a i bluetooth krótko migają). Czy na forum jest ktoś z Kielc kto ma takiego GPS'a?

*

Offline adamzet

• *
  • 89
Problem z G-Space R238
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2007, 18:22:04 »
Już wiem! Sprawdziłem na innej sztuce urządzenia i okazało się, że problem jest z przewodem. GPS na innym (fabrycznym) przewodzie działa. Na dwóch innych (nota bene dołączanych do urządzeń typu GPS i PDA) nie działa. Podejrzewam że chodzi o schemat wyprowadzeń w urządzeniach zasilających. Proszę o zamknięcie tematu.