wydaje mi się praktyczniejsza choćby dlatego że nie mam już 20 lat.
Spokojnie ! Ja też nie mam

Do pracy, do czytania czy do zabawy z pocketem muszę zakładać szkła. Ale nawigacja to trochę inna śpiewka. Poza samym etapem wyszukiwania adresów
(do tego można użyć okularów) ekran to tylko dodatek do nawigacji. Jadźka gada jak masz jechać, a Ty na ekranie tylko kontrolujesz czy aby jest jak ona mówi. Generalnie wystarcza jak na ekranie masz rozrysowane następne skrzyżowanie. Oczywiście to moja prywatna opinia ....
Zobaczę w jakiej konfiguracji allegrowicze sprzedają ten sprzęt. Jak na coś wpadnę - to się odezwę !
Dodano: No tak. Wygląda na to, że poprzedni właściciele tego sprzętu zapomnieli to wyjąć z samochodu. Nikogo nie chcę oskarżać, nikogo nie chcę posądzać, ale dwa pierwsze linki robią wrażenie, że to towar który "wypadł z samochodu". To tylko potwierdza moją teorię, że nie warto się w to pchać. Okazja czyni złodzieja .....
Trzeci link wygląda w miarę sensownie. Chociaż - ten brak oryginalnych uchwytów i mocowań ?
![z piekła rodem ]:>](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/satan_ani.gif)
Powstaje także pytanie jak szczegółowa jest to mapa Polski. Jakie są autentyczne możliwości kupienia nowszych map. W tym map Europy. Dużo pytań.
W ogóle takie wynalazki lepiej kupić u oficjalnego dealera. Na gwarancji, z najaktualniejszymi mapami itd. A że cena kosmos ? Trudno. Tania nawigacja, to lipna nawigacja. Jeżeli chodzi o Allegro to generalnie warto kupować odbiorniki turystyczne. Może także pockety. Natomiast urządzenia dedykowane - tam, gdzie potrzebna jest rejestracja produktu i wsparcie producenta
(choćby aktualizacja map) kupowanie towaru niewiadomego pochodzenia i mało znanego na rynku to wyrzucony pieniądz. Moim zdaniem oczywiście.