Mio p560 mapy

• 8 Odpowiedzi
  • 2462 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio p560 mapy
« dnia: Styczeń 27, 2008, 13:55:35 »
Witam, mam pytanie, ktore wielokrotnie powtarza sie na roznych forach ale nigdzi enie znalazlem konkretnej odpowiedzi.

Jakie mapy moge wgrac do urzadzenia mio p560? wiem ze mozna wgrac mapy mio i automape ale moje pytanie brzmi czy jakies inne tez? automapa sprawdza sie w polsce bardzo dobrze ale jezdzac po europie nie jest juz tak dobrze. Myslalem nad tym czy nie mozna zainstalowac w p560 map tomtoma 7? jest to w koncu palmtop wiec moze mozna jakos emulowac mapy tomtoma? z gory dzieki za odpowiedz

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Mio p560 mapy
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2008, 15:40:59 »
na tym forum masz kilka działów traktujących o mapach różnych producentów. Praktycznie większość z nich możesz zainstalować na Twoim Mio. Wystarczy że dany program jest na Pocket PC, obojętnie czy to TomTom czy iGO, czy AutoMapa - nie jest konieczne emulowanie, wystarczy odpowiednia wersja programu.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2008, 16:28:59 »
Witam, mam pytanie, ktore wielokrotnie powtarza sie na roznych forach ale nigdzi enie znalazlem konkretnej odpowiedzi.

Widocznie dokładnie czytasz pytania, ale już odpowiedzi nie bardzo. Na tym forum już parę pytań i dokładnych odpowiedzi padło na ten temat.
Mapy zainstalujesz takie na jakie pozwala program do nawigacji. A jeśli chodzi o programy do nawigacji to praktycznie każdy, który jest na rynku i jest w wersji na Windows Mobile.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2008, 19:37:04 »
Wielkie dzieki za odpowiedz. Moze skoro juz leci watek to podpowiecie mi jeszcze w co mam sie wyposazyc? mapy tomtoma sciagam w wersji 675.1409_Western_and_Central_Europe, ciezko to idz e w paczkach po 100 mb ale za jakis tydzien powinienem miec, do tego potrzebuje jeszcze jakis program nawigacyjny tomtoma tak? i pozniej instaluje program i wczytuje mapy i to wszystko? czy jeszcze cos potrzebuje zrobic czy zainstalowac? z gory wielkie dzieki za cierplpiwosc :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2008, 19:53:12 »
z gory wielkie dzieki za cierplpiwosc :)

Właśnie ją wyczerpałeś do zera.
Następne pytania kieruj mailem na polska@bsa.org,
tam są bardziej życzliwi i skorzy do pomocy.
Na tym forum problemów z kradzionym softem nie rozwiązujemy.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2008, 20:00:26 »
nie chodzi o to czy soft jest sciagany czy nie, bo nawet nie wiem czy i jak sie da to zainstalowac to przeciez nie pojde do expertow z media markt sie zapytac bo juz nie raz udowadniali swoje niekompetencje

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 03, 2008, 20:06:32 »
No przecież w pudełku oprócz płyty instalacyjnej programu do nawigacji i map masz również instrukcję, która dotyczy m.in. sposobu instalacji. Więc w czym problem?

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 03, 2008, 20:31:57 »
Ok czyli moge zainstalowac bez problemu Tom toma 7 na tym urzadzeniu?

a i jeszcze jedno pytanie odnosnie komunikatow TMC czy jakos tak. czytalem ostanio ze powoli wprowadzaja to w polsce. czy bedzie mozliwe odbieranie ich na tym urzadzeniu? czy bede musial instalowac jakis dodatkowy soft czy to soft automapy bedzie za to odpowiedzialny? czy to nie mozliwe?
Napisane: Luty 03, 2008, 20:12:25
znalazlem wlasnie na allegro tomtom 7,1 na karcie sd, ale z tego co tu jest napisane to dziala tylko z "TomTom Go 300 TomTom Go 500 TomTom Go 510 TomTom Go 710 TomTom Go TomTom Rider"

czyli na moim nie pojdzie?

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 03, 2008, 22:35:59 »
Nie. Musisz szukać na PPC, pod Windows Mobile.