witam!
mam mio p550 i taki oto problem:
Probuje sie polaczyc do satelit po raz pierwszy, ale ani tomtom ani WinFast wydaja sie nie odbierac sygnalow. znaczy sie WinFast na ustawieniach NMEA, 4800 baudrate i wybranym com2 (moj port GPS) odbiera jakies dane (kula u dolu ekranu miga na niebiesko-szaro). Jednak po wybraniu view->navigation zmienia sie tylko UTC. W polu position(m) mam tylko jedna wartosc, 2 pozostale to zera. Inne pola tez zawieraja taka wartosc.
oto jak wyglada ekran WinFast Navigatora przy prawidlowym sygnale: (nie u mnie:(()
http://www.pocketnavigation.de/pictures/article/tn/471_1.gifDodam ze po wybraniu view->development widze ze jest ciagla transmisja jakichs danych, a view-> signal level pokazuje mi 4 czerwone kule, z ktorych jedna czsem zmienia sie na niebieska...
Co to wszystko ma znaczyc? czy po prostu tak dlugo czekac mam na Fixa? czekam juz w tej chwili ok 30 min i winFast ciagle stara sie zlapac Fixa (jestem na zewnatrz budynku).
Pozdrawiam, Robs...
PS. TomTom takze jakby probuje sie polaczyc ale caly czas widoczny jest komunikat "brak prawidlowych danych GPS"...