witam serdecznie,
jestem nowym użytkownikiem forum wiec witam wszystkich,
odrazu chciałbym prosić o pomoc, nie znam sie na PDA, wiec proszę o podejście jak do laika, i tłumaczenie bardzo szczegółowo
kopiłem niedawno PDA medion MDPPC 100 (szczegoly na stronie sprzedawcy:
http://www.e-skleprtv.pl/mdppc-nawigacj261-p-156.html?osCsid=843a91500daa52fea04a01a21b2440da ), zależało mi zwłaszcza na nawigacji GPS, odbiornik to: RoyalTek GPS RGM-2000, system operacyjny Windows CE Pocket PC 2002 Premium Edition.
problem w tym, ze w żaden sposób nie mogę połączyć odbiornika z satelita, mam zainstalowana automape wersje 3.9.7 i wyprobowałem tez iGO, w obu przypadkach odbiornik GPS nie mógł sie połączyć z satelita,
wyprobowałem tez takie programy jak WinCEMonitor, GPSinfo ale wogóe nie pokazywały żadnych wyników, nie łączyły z satelita.
czy wie ktoś może co należy zrobić aby GPS działał jak należy? trzeba może jakieś sterowniki zainstalować? może jakoś uaktywnić ten odbiornik? może coś z portami zrobić? proszę tylko o dokładne wyjaśnienie co i jak, gdyż powtarzam, nie jestem informatykiem i średnio sie znam
(ps. przeszukiwałem forum i nie znalazłem wyjscia, wiec proszę o nie czepianie sie ze pisze znow o tym samym, dziękuje)
pozdrawiam