Odbiornik GPS Nokia LD-3W

• 12 Odpowiedzi
  • 1638 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 05, 2006, 13:41:46 »
Witam!

Widzialem toto w ofercie Vobisa za 399zl (wiec na pewno da sie kupic
taniej) a w specyfikacji napisano ze ma SirfIII i czas pracy 15h.
Wyglada calkiem obiecujaco, cena jest bardzo niska jak na produkt
Nokii. Czy ktos z Was mial z tym do czynienia? A moze to dziala tylko
z telefonmi Nokia?

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2006, 14:02:23 »
bawiłem się tym GPSem kilka godzin i powiem krótko-bez żalu pożegnam G-space. I jak tylko go pożegnam, przesiadam się na nokię :D
Czułość ta sama (stwierdzenie bez większych testów). również jest zgrabny, ale ma jeden gigantyczny plus: można go wzbudzać po BT i tak samo po rozłączeniu przejdze w czas czuwania. Jest to wg mnie szczyt prakyczności :D i nie mylić jej proszę z lenistwem :D

PS Odbiornik moim zdaniem ma jedną wadę- łądowarka nie jest standardowa od nokii- tylko ta nowa 2 mm. Co jak co- ale tu nokia zaczyna drażnić :(

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2006, 19:48:05 »
Ja posiadam ten odbiornik od 2 tygodni i jest świetny. Wraz z moją Nokią 6680 działa świetnie, TomTom widzi go bez problemów.. Za taką cenę jest naprawde warty uwagi. A co do ładowarki, to Nokia poprostu zmienia ładowarki ( w N70 już jest ta mała) Na Allegro można dostać przejściówki, zresztą wraz z odbiornikiem w zestawie jest ładowarka samochodowa. Innym wyjściem jest ładowanie baterii za pomocą telefonu (bateria ta sama co w 6630, 6680 itd)

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2006, 21:54:41 »
Cytat: "xpablo"
również jest zgrabny, ale ma jeden gigantyczny plus: można go wzbudzać po BT i tak samo po rozłączeniu przejdze w czas czuwania. Jest to wg mnie szczyt prakyczności :D i nie mylić jej proszę z lenistwem :D

czy mozesz rozwinac watek ... bo zastanawialem sie nad urzadzeniem na rfmd z przelacznikiem auto a byc moze ta funkcjonalnosc rozwiaze moje zagadnienie /gps podlaczony na stale do zasilania, wlaczany tylko jesli sie z niego korzysta/

pozdr
Sebastian

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2006, 15:51:16 »
A czy testował go ktoś z Pocket PC ?????
Zamierzm kupić do mojego Loox'a tylko ciekaw jestem czy będzie się dobrze spisywał.

GPS Nokia
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2006, 15:42:33 »
Ja używam go z HX4700 i sprawuje się rewelacyjnie.
Były poczatkowo problemy z wykryciem modułu, ale teraz jest juz wszystko cacy.

Pozdrawiam

Tomek_1974

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 19, 2006, 21:57:33 »
No to dobrze że działa. Chyba go kupię. Szkoda że podrożał z 339 na 389 zł :/

*

Offline Bobix

• **
  • 124
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 20, 2006, 16:25:26 »
a jak jest z jego dokładnością? bo w opisach na allegro jest 5-10 m 25m przy zachmurzeniu 5%

GPS Nokia LD-3W
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 29, 2006, 11:36:54 »
Witam!!
Zakupiłem ten odbiornik na allegro za 329 zł!! Testuje go po mieście i po trasie. Sprawuje się super, ani razu nie zgubił mi sygnału!! A używam go na HP IPQ hx4700!! Mankamentem jest tylko ładowarka, ale i tak używa sie GPS-u w samochodzie więc nie ma problemu!!

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2006, 20:27:16 »
Witam.
Czy ktos uzywa LD-3W z IPAQ rx3715?
Szukalem w koszalinie paru sklepach zeby sprawdzic czy da sie to dobrze sparowac, ale jedyna opcja to sprowadzenie na zamowienie i to w cenie wyzszej niz na allegro. Tak wiec zostaje mi zakup na allegro, ale sprzedajay te odbiorniki nie wiedza czy oba urzadzenia sa w pelni kompatybilne. Tak wiec prosze posiadajacych wyzej wymieniony zestaw o opinie.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 09, 2006, 13:06:21 »
Cytat: "masteq"
Witam.
Czy ktos uzywa LD-3W z IPAQ rx3715?
Szukalem w koszalinie paru sklepach zeby sprawdzic czy da sie to dobrze sparowac, ale jedyna opcja to sprowadzenie na zamowienie i to w cenie wyzszej niz na allegro. Tak wiec zostaje mi zakup na allegro, ale sprzedajay te odbiorniki nie wiedza czy oba urzadzenia sa w pelni kompatybilne. Tak wiec prosze posiadajacych wyzej wymieniony zestaw o opinie.

nie wiem czy ci to pomoze ale mi na hx2750 chodzi ok, ale z poprzednim acerem n50 byly problemy (jest na forum).

pozdr
S

*

silentjob

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 09, 2006, 15:13:18 »
Myślę, że nie powinno być żadnego problemu z rx3715 :).

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 12, 2006, 22:40:25 »
Zakupilem w/w odbiornik.

Po polaczeniu w manager'ze Bt wszystko jest ok.
PDA nawizauje komunikacje z GPS. Jesli jednak nie uruchomie programu do nawigacji  to po czasie polaczenie via BT zostaje przerwane.

Ustawilem w AM automatyczne laczenie z GPS. Gdy odbiornik jest "swiezo" wlaczony zostaje wykryty i wszystko ladnie smiga. Po wylaczeniu PDA i ponownym wlaczeniu PDA i AM, AM nie moze nawiazac polaczenia. Proba nawiazania polaczenia przez manager'a BT konczy sie niepowodzeniem. Po wylaczeniu i wlaczeniu odbiornika GPS jest juz ok. Wyglada na to ze ten odbiornik ma problemy z wyjsciem z trybu standby.  :worried: .
Musze jeszcze potestowac ta sytuacje laptopie i nokii 6230 kolezanki (niestety posiadam SE K700i ) :huh: .

Dam znac niebawem jak sie sprawy maja.

Tak wiec wczoraj po polaczeniu z laptopem tez czasem nie moglem wybudzic odbiornika z trybu standby.

Dzisiaj po pelnym naladowaniu wzialem odb do calodziennych testow w samochodzie. Wlaczylem rano odbiornik, sparowalem z PDA. Rozlaczylem polaczenie nie wylaczajac Odbiornika. Poszedlem do garazu (10 min) wrzucilem odbiornik na podszybie i o dziwo udalo sie wybudzic odb z trybu standby. Podczas 20 minutowej nawigacji(w tym jazda pod mostami) ani razu nie zgubil zasiegu.
Wylaczylem PDA, odbiornik wyladaowal w schowku. Po 3ch godzinach ponownie polaczyl sie z PDA. Zlapal fixa blyskawicznie.
Wieczorem w domu tez wybudzil sie ze standby(jednak nie zlapal fixa), ale po ponownym rozlaczeniu i przeniesienu na parapet juz nie chcial sie polaczyc.

Wyglada na to ze problemy z wybudzeniem sa powodowane brakiem sygnalu GPS.

Ogolnie jestem zadowoly ze sprzetu i polecam.