Mapa Namibii na PPC

• 5 Odpowiedzi
  • 1101 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ao

• **
  • 121
Mapa Namibii na PPC
« dnia: Marzec 15, 2005, 15:48:24 »
Witam,
czy ktoś wie gdzie można znaleźć (ściągnąć, kupić) mapę Namibii na PPC.
Trochę Afryki jest na vitotechnology.com ale akurat Namibii nie ma.

Pozdrawiam - Andrzej

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Mapa Namibii na PPC
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2005, 16:39:24 »

*

Offline lipciopda

• 6801
Mapa Namibii na PPC
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2005, 16:43:54 »
to tam wogole sa drogi ? :D

*

Offline ao

• **
  • 121
Mapa Namibii na PPC
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2005, 00:37:23 »
Dzięki za pierwszą odpowiedź, bo przecież o takie mapy mi chodziło (co wynika z działu forum - Pocket PC GPS). Oczywiście w „googlach” znalazłem trochę map podobnych do tych z drugiej odpowiedzi, ale to nie to.
Szczególnie link (www.4xforum.co.za) spróbuję wykorzystać podczas wysyłki jakiejś grupy do Afryki. Mapa ta jest bardzo tania - 140 randów to około 70 złotych. Szkoda tylko, że nie ma tam żadnego dema, z którego można by się przekonać jaka jest jej jakość.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Mapa Namibii na PPC
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2005, 08:40:48 »
Cytat: ao
Dzięki za pierwszą odpowiedź, bo przecież o takie mapy mi chodziło (co wynika z działu forum - Pocket PC GPS).

Z działu Pocket PC GPS wynika, że wiele osób zajmuje się wczytywaniem i kalibrowaniem map niewektorowych

Oczywiście w „googlach” znalazłem trochę map podobnych do tych z drugiej odpowiedzi, ale to nie to.

Ja te pierwsze także "wyguglałem".

Szczególnie link (www.4xforum.co.za) spróbuję wykorzystać podczas wysyłki jakiejś grupy do Afryki. Mapa ta jest bardzo tania - 140 randów to około 70 złotych. Szkoda tylko, że nie ma tam żadnego dema, z którego można by się przekonać jaka jest jej jakość.

Nie wiem jaka jest przydatność map z 4x4 - skala 1: 1 400 000 nie nastraja optymistycznie.
Garmap i TTQV mają mapy 1 : 200 000 (250 000) - siedmiokrotnie bardziej szczegółowe!
Są też droższe, ale to zrozumiałe.

Porównaj sobie obraz tego samego obszaru (AFAIR to stolica) w dwóch podanych skalach:
http://www.garmap.com/view_sample_images.asp?type=africa&image=A_NAM_WINDHOEK.gif
http://www.natron.net/map/map23.jpg

A potem przemyśl sprawę...